FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
5 Травня, 2024

Вечір-пам’яті: у Хмельницькому згадували Григорія Сковороду

Ректор Інституту соціальних технологій Михайло Чайковський розповів присутнім про значущість спадщини Григорія Сковороди. Фото: facebook.com/hist.ua

Українському філософу 295 років від дня народження.

Нещодавно, у Хмельницькому відбувся вечір присвяченому 295 річниці від дня народження українського філософа, просвітителя-гуманіста Григорія Сковороди.

Ініціатором зустрічі виступило керівництво хмельницького Інституту соціальних технологій. Студенти ВУЗу, викладачі, поети, актори та усі, хто цінує творчість вітчизняного філософа, зібралися у приміщені Подільського товариства імені Григорія Сковороди аби ще раз згадати творчість геніального просвітителя.

Студенти декларували вірші, а ректор Інституту соціальних технологій Михайло Чайковський розповів присутнім про значущість спадщини Григорія Сковороди для людей сьогодення.

«Григорій Савич — український просвітитель-гуманіст, філософ, поет, педагог. Настанови, які він давав під час життя, актуальні й досі. Григорій Сковорода мав величезний вплив на своїх сучасників і на дальше українське громадянство, і то не лише своєю етичною наукою, а головним чином своїм життям, в якому слово ніколи не розходилося з ділом: його вчення було в повній згоді з його життям», - розповів під час зустрічі Михайло Євгенович.

Також наприкінці вечора-пам’яті усі присутні мали можливість переглянути фільм «Таємний Сковорода» та обговорити його.

Студенти ВУЗу, викладачі, поети, актори та усі, хто цінує творчість вітчизняного філософа, зібралися у приміщені Подільського товариства імені Григорія Сковороди.

  

Студенти декларували вірші та співали пісні.