FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
25 Серпня, 2024

Кам’янець-Подільські музейники перемогли у півфіналі міжнародного танцювального конкурсу

Цьогоріч у змаганні взяли участь 48 музеїв із 14 країн світу.. Фото: kam-pod.gov.ua

Підтримаємо земляків у фіналі

«MuseumDanceOff5» – міжнародне танцювальне онлайн змагання. Цьогоріч у змаганні взяли участь 48 музеїв із 14 країн світу. У півфіналі (група «Східна Європа») з відривом у 2 тисячі голосів переміг Кам’янець-Подільський історичний музей-заповідник, обійшовши музей Аквінку із Будапешта, Угорщина. Про це повідомили працівники Кам’янець-Подільського музею.

«Це жартівливий конкурс, який дає можливість колективу розслабитися та згуртуватися навколо цікавої ідеї. Минулому року свою участь засвідчив 41 музей із 10 країн. Ми також долучилися до участі та вирішили не тільки затанцювати, а й зробити міні-фільм», - повідомляють музейники на своїму сайті.

А ось режисер ролика Андрій Заєць розповів Студенському меридіану, що сценарій та ідею розробили працівники Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника.

"На початкових етапах були ідеї створення в стилі Монті Пайтона періоду середньовічної іспанської інквізиції. Але найголовнішою умовою конкурсу були танці. На зйомку відео у нас було всього 5 днів. Ми почали роботу у середині березня, тоді випало дуже багато снігу, тому довелося багато сцен повністю перезнімати. Для музейників це новий досвід. Вони старалися, готували свої танцювальні номери, а останнього дня склалося таке враження, наче Кам’янець готується до якогось фестивалю", - каже режисер Андрій Заєць.

«У праці та розвитку намагаємось переймати досвід відомих світових музеїв, слідкуємо за їх новинами. Про сам конкурс дізнались ще за місяць до кінцевого терміну подачі заявок на участь. Як тільки отримали дозвіл на зйомки від адміністрації, одразу зареєструвались. Цього року ми єдині представники України, що й не дивно. Як правило, учасниками конкурсу стають представники англомовних країн. Досить довго не могли вирішити, чи буде наш ролик лише танцювальним, чи варто також додати сюжетну лінію. Не шкодуємо, що обрали останній варіант, ми створили чудову відеороботу, автором сюжету якої став колектив», – розповіла Наталія Рибчак, завідувач науково-освітнього відділу Кам’янець-Подільського історичного музею-заповідника.


Проголосувати в фіналі конкурсу зможе кожен 14 травня з 15:00 по 15:00 15 травня за посиланням.

Інструкція:
1) Після переходу на сайт натисніть «CLICK HERE TO CAST YOUR VOTE».
2) Поставте галочку, що ви не робот та натисніть кнопку «SUBMIT CAPTCHA»
3) Оберіть із списку музей, відео якого вам сподобалось
4) Натисніть кнопку «VOTE»

 

У фіналі кам’янчани змагатимуться із Брукленським музеєм авіації та автомобільної справи (Великобританія), Національним історичним музеєм Гланмору (Канада), Музеєм інституту культурних досліджень (Мексика), Музеєм Південного Кентербері (Нова Зеландія). 

Автор Андрій ЗАВЕРУХА.