FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
4 Травня, 2024

Якщо 30 мільйонів гривень на еко-музей не використає Кам'янець, вони перейдуть до Сатанова

Місцеве керівництво до вересня 2018 року повинно визначитися, чи потрібна Кам'янцю така інвестиція, інакше кошти перейдуть у Сатанів, наступному претенденту на грант. Фото: klyuch.com.ua

Національний природний парк «Подільські Товтри» виграв грант.

Кам'янець-Подільське видання "Ключ" повідомляє, що Національний природний парк «Подільські Товтри» виграв грант на отримання європейських коштів у розмірі 30 мільйонів гривень для будівництва еко-музею.

"Про таке можна лише мріяти, адже місто має всі можливості для створення такого музею просто неба, - пише видання. - Раніше кам’янчани із заздрістю приїздили з Софіївського парку. Там нічого такого видатного і значимого не було. Прибраний парк, огороджена територія, історичний маєток Потоцьких, десяток каменюк, підроблених у вигляді тварин, невеличкий водоспад і багато екскурсоводів, що розповідають, яка відома постать під яким деревом стояла".

У Кам'янці-Подільському, враховуючи ландшафт, краєвиди та каньйон, створивши різні легенди, можна зробити "рай на землі". Але для цього потрібно добряче попрацювати.

До прикладу, Музей флори і фауни можна збудувати на місці багатостраждального, напівзруйнованого, аварійного приміщення колишнього Літнього театру. Роками це приміщення переходило з одних рук в інші, були різні прожекти, але черговий термін оренди закінчився, і конкурсна комісія віддала ділянку іншому конкурсанту для забудови новітнього еколого-освітнього центру, тобто НПП «Подільські Товтри».

"Місцеве керівництво до вересня 2018 року повинно визначитися, чи потрібна Кам’янцю така інвестиція, інакше кошти перейдуть у Сатанів, наступному претенденту на грант", - повідомляє видання.