FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Квітня, 2024

«Великдень через Збруч»: у Хмельницькому презентували збірку оповідань восьми авторів

Упорядником збірки є письменниця з Кам'янця-Подільського Лора Підгірна. Фото: автора

Прозаїки з Надзбруччя дають читачам змогу зазирнути у потаємні куточки душ різних людей.

Сьогодні, 23 квітня, у Хмельницькому відбулася презентація книги «Великдень через Збруч». Це цикл оповідань, який є продовженням збірки «Різдво через Збруч». За словами авторів, у книзі кожен знайде для себе близьку історію, від любовних до повстанських оповідань та навіть дитячих.

Книжка унікальна тим, що об'єднала під своєю обкладинкою вісім авторів, які живуть по обидва боки Збруча. До збірки увійшли оповідання Аліни Акуленко, Оксани Почапської, Ольги Саліпи, Тетяни Безушко-Граб, Ерка Красовського, Віоліни Ситнік, Ярослави Матічин та Лори Підгірної.

Як розповіла укладач книги, письменниця Лора Підгірна, оповідання в збірці перенесуть читача у ті часи, в які жили наші бабусі та прабабусі. «Ми намагалися створити невеликі оповідання, в яких розповідається про різні часові відрізки: про часи князів Коріатовичів, коли було Литовське князівстсво, про часи Другої світової війни, період перед Другою світовою. Ви дізнаєтеся, як жили українці по обидва боки Збруча, які випробування переживали», - говорить вона.

Книгу презентували у центральній міській бібліотеці.

Також до збірки увійшов Великодній стравопис, який пропонує читачам рецепти страв, що колись готували до свят. До нього увійшли автентичні рецепти пасочок, є навіть рецепт Зіньківської ковбаси.

Під час презентації книги автори анонсували вихід ще одного видання святкової серії. Наступного разу читачам презентують збірку «Покрова через Збруч».

На презентації збірки були троє із восьми її авторів: Ольга Саліпа, Тетяна Безушко-Граб та Лора Підгірна.