FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
2 Травня, 2024

Повертаючись в офлайн: у Хмельницькому музеї презентували виставку фотографій

Сьогодні у хмельницькму музеї відбулося відкриття виставки фотографій. Фото: автора

Хмельничан запрошують переглянути світ диких тварин.

Вперше з початку карантину у місті влаштували відкриття мистецької виставки. Сьогодні, 21 травня, у музеї-студії фотомистецтва хмельничанам презентували колекцію фотографій світу диких тварин. На урочисте відкриття запросили лише декілька людей. Проте, як зауважують у музеї, з нетерпінням чекають у своїх залах на відвідувачів.

«За десять років існування музею ми зібрали колекцію світлин. Час від часу ми намагаємося проводити різні тематичні виставки. У травні цього року ми захотіли провести виставку живої природи і назвали її «Animal world», - розповідає директор музею Віталій Савін. - Виставка дуже яскрава. Ми планували її відкрити так, щоб діти після закінчення навчального року, перебуваючи в літніх таборах могли прийти і подивитися виставку. На жаль, карантин змінив наші плани, але ми все ж сподіваємося, що діти будуть приходити і дивитися на світлини».

На виставці представлені фотографії 27 авторів, зроблені у різних жанрах і техніках. Всього презентовано 54 роботи. В експозиції можна побачити рідкісні кадри хижих тварин, моменти життя птахів, плазунів та навіть світ дрібних комах. Яскраві, незвичайні фотографії вражають вдалою фіксацією моменту.

Усі фотографії, які презентували на виставці, - з фондів музею-студії фотомистецтва. Ці світлини вже експонувалися раніше, тож для деяких відвідувачів вони знайомі та впізнавані. Триватиме виставка до кінця червня.

Крім того, у музеї нагадують, що збирають світлини для першої онлайн-виставки. Назвуть майбутню експозицію «Хмельницький весняний 2020». На виставку можна подавати портрети, натюрморти, пейзажі, міські замальовки. Тобто все, що знімали цієї весни у Хмельницькому.

«В онлайн-виставці може взяти участь будь-хто. Єдина умова – весняна тема, відзнята в нашому місті весною 2020 року. Приймаються роботи і дорослих, і дітей. Це можуть бути не тільки фотографії квітів чи вулиць, а й портрети друзів, домашніх тварин, або фотографії, які не зовсім стосуються весни, але передають той настрій або почуття, які пов’язані з цією весною», - пояснює Віталій Савін.

Фотографії приймаються до 31 травня 2020 року. Показ робіт відбудеться 1 червня у соціальній мережі Facebook на сторінці Хмельницького музею-студії фотомистецтва.