FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
23 Липня, 2024

Мистецтво білогірських танцюристів підкорило Європу

Гран-прі міжнародного молодіжного фестивалю мистецтв «Музи», який нещодавно відбувся у болгарському місті Созополь, виборов танцювальний колектив Білогірської дитячої музичної школи «Барви Поділля».

У фестивалі брали участь кращі танцювальні колективи з Болгарії, Грузії, Молдови, Румунії, Португалії, Туреччини, Єгипту. Крім юних талантів із сонячного Білогір’я, Україну представляли вихідці з Києва, Львова, Фастова та Хмельницького.
«Ми їхали і навіть не сподівалися, що займемо якесь призове місце. Хотіли просто взяти участь. А коли нам повідомили, що вибороли Гран-прі, ніхто не повірив. Такий шок, така несподіванка, і сльози на очах! Це ж визнання! Приємно, що учасники з України підтримували один одного. Коли на сцені з’являлися наші солісти, чи танцюристи, з трибун лунало «Україна!» Розумієш в такі хвилини, що означає справжня любов до рідної землі, патріотизм та братерство. До речі, більш таких активних вболівальників, як українці, там не було», – ділиться емоціями керівник «Барвів Поділля» Оксана Мельник.
Варто зазначити, що такі фестивалі у Созополі відбуваються щороку. На десять днів живописне містечко стає культурним центром Болгарії та перетворюється в єдиний концертний майданчик. Виступи конкурсантів тривають кожного вечора з 20 до 2 години ночі. Фестиваль «Музи» отримав свою назву в честь дев’ятьох муз, які знаходять своїх шанувальників на цьому святі. Адже маленькі митці з різних країн змагаються у вокалі, фольклорі, хореографії, цирковому мистецтві та вмінню грати на народних інструментах.
Грація в рухах, пластика і динаміка, вир почуттів, експресія і хвилюючий трепет – саме такі емоції викликав у глядачів та журі виступ «Барвів Поділля» не лише на гала-концерті, а й під час репетицій. Варто було лише подивитися, з якою легкістю вони рухалися по сцені, заледве торкаючись землі, які щирі посмішки на їхніх обличчях! Запальні «Поліська полька» та «Гопак» у виконанні білогірських танцюристів воістину покорили Європу. У подальших творчих планах колективу відвідати фестиваль, який охопить чотири міста Чехії та по одному місту Німеччини та Польщі.