FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
1 Вересня, 2024

Jerry Heil, Тіна Кароль, Vivienne Mort, Лісапетний батальйон, Kazka, Кажанна, Наталія Бучинська, Оля Полякова: нова добірка української музики

Tayanna написала нову пісню для Олі Полякової. Фото: Youtube

До популярних музичних відео цього тижня потрапила нова пісня Тіни Кароль “Відчиняю”.

Цього тижня українські виконавці випустили близько ста нових треків.

До популярних музичних відео цього тижня потрапила нова пісня Тіни Кароль “Відчиняю”.

Пісня «Відчиняю» є першим синглом з альбому «Лірика», який з'явиться 19 вересня.
Альбом «Лірика» включає 8 нових композицій, які, за словами артистки, є уособленням емансипації та експресії.

“Відчиняю” - вибухова та сповнена жіночої енергії і магнетизму, де ідеально поєднанні танцювальний драйв та сенси”, - йдеться в описі до відео.

Кліп вже зібрав понад 150 тисяч переглядів.

Також до трендових композицій увійшла нова пісня Дмитра Волканова (Volkanov) “Чому саме ти”.

Відео на пісню має понад сто тисяч переглядів.

“Кохання, розпач і шалені почуття”, - розповідає про свою нову пісню автор.

Пісня «Білий налив» – це перший досвід роботи Олі Полякової з Тетяною Решетняк, відомою як Tayanna, яка стала авторкою треку. Також у новій пісні Полякова використала семпл хіта співачки Ірини Білик, а саме її композиції «Так просто» 1996 року.

Нову відеороботу Олі Полякової знімали під Києвом. Романтична пісня «Білий налив» розповідає про почуття героїні на етапі згасання стосунків, і це кохання починає нагадувати детектив. Колись героїня надихалась поглядом свого обранця, але зараз їй сумно, адже «невчасно очі коханого як лампочки згасли», пише Новий канал.

Tayanna цього тижня також випустила нову пісню. Вона записала дует з виконавцем Bulvar LU. Пісня називається “Грішна кава”.

“Пісня "Грішна кава" описує емоційні гойдалки у стосунках, де присутні і любов, і обман. Закохані продовжують пити “грішну каву”, знаючи, що їхні стосунки далекі від ідеальних, бояться, що за це будуть покарані, але продовжують насолоджуватись одне одним”, - йдеться в описі до відео.

Гурт Kazka презентував трек “Мушлі”.

«Ця пісня — місток від summertime sadness до марафону перегляду «Сутінок». Коли душа вже просить вдягнути м'який шарф, а тіло ще потерпає від спеки +30. Вона про найтепліші спогади. Ця хвиля огортає тебе і не відпускає, поки з очей не потечуть сльози. Вона — про почуття, які гріють і буду гріти мене, наче той теплий м'який шарф», — розповідає про нову композицію солістка гурту Саша Заріцька.

Музиканти переконані, що, слухаючи пісню, кожен згадає щось своє, важливе.

«Ми хочемо, щоб кожен, хто почує цю пісню, згадав, як в дитинстві підносив до вуха мушлю, слухав її та мріяв про далекі береги й казкові подорожі. Чи просто пригадав найтепліший, найщасливіший момент у житті та поділився цими спогадами з нами. А ми подаруємо у відповідь подорож», — додають учасники гурту.

Гурт Vivienne Mort випустив вперше за 6 роківновий альбом, який отримав назву "Фата". Платівка складається з 13 композицій загальною тривалістю майже 40 хвилин.

Попередній альбом "Досвід" побачив світ у 2018 році, а у 2019-му гурт оголосив, що бере творчу відпустку на невизначений термін. І от, 30 серпня, з'явилася нова платівка.

За словами музикантів, назва має два значення: головний убір нареченої, який "закриває її від усього світу і який вона знімає, звільняючись", і жереб або доля, пише “Суспільне.Культура”.

"Попри фатальне сусідство з імперією загарбників, Україна прийняла свою «fata» гідно, не бажаючи бути «нареченою нелюба», вступивши в боротьбу з найбільшим світовим злом", — додають вони.

Музиканти зазначають, що альбом умовно ділиться на три частини: усвідомлення та адаптація до нової реальності, прощання зі старою реальністю та розквіт почуттів, пошук себе та віри в майбутнє.

А від першої до останньої пісні слухачі разом із героїнею проживуть перетворення, які відбувалися в її свідомості протягом двох років війни. "Цей альбом — наша спроба чесно й безкомпромісно відрефлексувати на події останніх двох років та відобразити стан української душі в темний час, її біль та її надії", — каже сама Даніела Заюшкіна про альбом.

У добірку увійшов останній трек з платівки - “Сам, сам, сам”.

Кажанна презентувала трек “Усмішка”.

«Усмішка» — це ода легкості й невимушеності, з якою співачка крокує по життю. Можна змінювати міста, але себе завжди береш із собою. Молодість — це безперервна течія подій, і найкраще, що можна зробити — це пірнути у цей вир з усмішкою”, - зазначається в описі до відео.

Як зазначає співачка, ніхто не повинен диктувати вам, як жити. Ми беремо усмішку, запал, мотивацію і вирушаємо на свій рейс — наш персональний джет до кайфового життя, завжди готовий понести нас до мрій, подалі від токсичності й зайвих проблем.

“Хай позаду залишаються вокзали і міста, я усе на світі маю, бо усмішка на вустах”— краще і не скажеш про те, як сприймати зміни. Життя хвилює, життя хвилюється, тож ловимо ці хвилі, робімо серфінгові викрутаси і отримуємо від цього задоволення», — каже Кажанна.

Виконавці Balsam та ОМ випустили пісню “Маяк”.

“Головними героями кліпу «Маяк» стала родина військових — Марія та Андрій. Марія служить у сухопутних військах, а Андрій — боєць 12-ї бригади «Азов» та засновник бойового братерства «Нептун». Початок кліпу — це суб'єктивна камера GoPro Андрія, яка показує його особисті бойові виходи на фронті. Ця частина завершується потужним вибухом. Андрій ледве не загинув у той момент, але дивом вижив. Сила любові, яка рятує навіть у таких обставинах, стала натхненням для створення цієї роботи”, - йдеться в описі під відео.

Viktoria Niro випустила трек “Без тебе”.

“Хочете відчути себе героїнею фільму? Вмикайте цю пісню в навушниках, одягайте легку сукню і йдіть на прогулянку містом. А якщо під теплим осіннім дощем? І не забудьте захопити фотографа! Дозвольте собі насолодитися собою – не важливо, це початок чи кінець стосунків, а можливо – чудовий шанс зустріти на прогулянці “свою” людину”, - розповіла співачка про нову композицію.

Наталя Фаліон та гурт «Лісапетний батальйон» з села П'ятничани, що на Чемеровеччині, випустили нову пісню, яку присвятили Львову. Вона має назву «Місто вічного кохання».

Як зазначила Наталя Фаліон в описі до нової композиції, ця пісня – своєрідний сюрприз.

«Найсвіжіша пісня, яку ще ніхто і ніде не чув. Пісня, яку ми присвячуємо чарівному, могутньому, древньому місту. Це місто Львів. «Місто вічного кохання» - саме таку назву має ця пісня», - розповіла про прем'єру Наталя Фаліон.

Народна артистка України Наталія Бучинська випустила нову пісню “Сорочка LV”.

Пісня вийшла напередодні всеукраїнського туру співачки.

Віталій Окс (Oks) випустив альбом “Навіяло”.

“Я розірвав вже другий продюсерський контракт… другу співпрацю, яка логічно дійшла до кінця, до моменту коли я і команда дивились у різні сторони. І зараз я впевнено можу сказати, що це вірний шлях!

Це мій останній альбом у цій співпраці! Останні думки, останні рядки, які звучатимуть у цьому контексті. І безумовно кожна з трьох робіт важлива:

«Інтро навічно» - думки, що проживаю зараз, покладені на вірш.
«І нехай» - настільки щирого треку, у мене ще не було…
«Я вітром уночі» - про відстань, про втому від очікування, про любов, про те з чого складається моє життя”, - розповів музикант в своєму Інстаграм.

Співачка Love, Mary створила колаборацію з музикантом Saymory. Трек називається “Гнів”.

«Я не змогла стримати гнів, нехай болить від моїх слів», - зазначила виконавиця.

Апатія — емо-поп-рок гурт з Києва з експериментами з електронікою та глітчами. Це фанати аніме та дедінсайди з потужним вайбом меланхолії і саморуйнування.

Музиканти випустили трек “Не помирай”.

Співачка Катерина Коваленко з Хмельницького, яка виступає під сценічним псевдонімом Kate Soul, презентувала нову пісню “Най триває літо”.

“Пісня - роздум про тривалість почуттів, які часом ототожнюються з короткотривалістю літа. Нам стає сумно, коли наближаються останні теплі дні. Так само буває і у стосунках”, - зазначила співачка в описі до відео.

Відео до пісні зняв інший музикант Олексій Копилов. Актором в кадрі став Євгеній Говорун.

Рок-гурт “Сонце в кишені” випустив пісню про українську незламність.

“Пісня «Залиш» – про нашу незламність. Це пісня повернення. Це рідна домівка. Місце, куди ми неодмінно повернемося після закінчення випробувань, аби знову і краще, а ніж будь-коли, зіграти разом”, - відзначили музиканти.

Дует Gerega та Golubenko випустили спільний трек “Одинокі поверхи”.

“Одинокі поверхи” - трек про щирість, про відверту розмову, якої часто парам, що вирішили завершити свої стосунки, не вистачає”, - зазначають музиканти.

Виконавець Naimes випустив трек “Кілометрами”.

“Це романтичний трек, у якому я ділюся своїми особистими переживаннями та відчуттями закоханості. Впевнений, що він знайде відгук у ваших серцях”, - зазначив виконавець.

Саундпродюсер, автор вірусної колаби з Яриною Квасній “Парова машина” The Budchuk (Артем Будчук) записав новий трек з виконавицею Anstay.

Трек називається “Сон”.

Morgendie (вимовляється як моргендй) — український музичний інді-гурт, заснований у 2019 році у місті Кропивницький. Учасниками гурту є: Анастасія Дубіна — вокалістка, авторка пісень та Дмитро Козлітін — музичний продюсер, автор пісень.

Цього тижня вийшла пісня “Змія”.

Granat Garden – рок-гурт, що з'явився в день літнього сонцестояння 2019 року. Гурт грає блюз-рок, альтернативний рок, фанк-рок.

Цього тижня вийшла блюзова балада “Літоплин”.

Початок осені і Микола Серпень відправляє до 90-х, коли було дитинство, старт навчального року, але після навчання можна було гуляти з друзями.

Таке собі олдскульне техно. Трек так і називається “Осінь”.

Учасник сьомого та одинадцятого сезонів Голосу країни, співак Віктор Нікіфоров, який виступає під псевдонімом Gorim, представив танцювальний трек під назвою Роже.

Gorim, який напередодні зізнався, що бореться з раком, зазначив, що вирішив випустити життєрадісну пісню під час лікування, яка допоможе зберігати позитивний настрій, пише 1+1.

«Хотілося створити щось позитивне і трохи з гумором. Особливо під час мого лікування! Бо лікарі сказали, що треба тримати позитивний настрій, що я і роблю, можна сказати — по життю!» - каже він.

Gorim розповів, що його нова пісня присвячена всім, хто хоче трохи відпочити від похмурих днів.

«Наш новий трек - це життя з присмаком рожевого шампанського, рожеві мрії і рожеві фантазії митців, які наївно звикли дивитися на навколишній світ через рожеві окуляри. Ця пісня для тих, хто хоче трохи відпочити від похмурих днів, для тих, хто досі зберігає в собі частинку дитини, яка бачить все навколо набагато яскравіше», - коментує нову музичну роботу артист.

Королі епатажу української музичної сцени - гурт “Хамерман Знищує Віруси” випустив ностальгічний трек. Композиція називається “Поверни мені мій пубертат”.

Цей трек гурт виконав один раз на пародійному конкурсі “Нашебачення”. Тепер ж трек вийшов на цифрових майданчиках.

Музикант, автор та виконавець TRAVINSKIY (Богдан Травінський) вирішив відмітити закінчення літа новою композицією.

Пісня називається “Останній день літа”.

Музичний проєкт Krasna Tysha записав композицію “Світи”.

“«Шукають вони блукають у пляшках, книжках, у горах у штучного щастя море, пірнають від свого горя.» Ми впевнені що пошук відбувається з кожним з нас…”, - йдеться в описі пісні.

Запорізький гурт Karyotype, в якому всі учасники є родичами, випустив новий сингл.

Трек називається “Втеча”.

Київський рок-гурт Mozee Fee випустив композицію про самокопання.

Трек називається “Багато запитань”.

Музичний проєкт “Не настане” випустив композицію “Квіточка”.

Автором та виконавцем проєкту є Сергій Горянов.

Наприкінці добірки нова англомовна композиція від Jerry Heil, яка нещодавно стала членкинею американської Академії звукозапису. Співачка презентувала трек «All eyes on kids». Ця пісня є зверненням до світу із закликом звернути увагу на трагедію українських дітей, незаконно депортованих росією.

Разом із піснею вийшло соціальне відео, головною героїнею якого стала 14-річна Кіра Обедінська з Маріуполя.


“Після втрати матері в ранньому дитинстві Кіра виховувалась батьком, Євгеном Обедінським, колишнім капітаном збірної України з водного поло. Повномасштабне вторгнення застало родину в Маріуполі. Під час одного з обстрілів російських окупантів батько Кіри загинув. У спробі втекти з міста дівчинка підірвалася на розтяжці й була викрадена окупантами. Її вивезли до непідконтрольного Донецька, але згодом завдяки зусиллям дідуся Кіру вдалося повернути в Україну.

Пісня - це пісня-діалог між матір'ю, яка обіцяє, що її світло буде горіти і вести дитину додому, та дитиною, яка йде крізь темряву, керуючись ниточкою світла, що звучить, як мамина колискова. Цей тихий, але непохитний орієнтир допомагає ліричному герою знайти дорогу до тих, хто його любить і чекає.

«Я хочу, щоб цей трек став голосом кожної дитини, яка мріє про повернення додому. І щоб кожен, хто його почує, відчув цей біль, але також і надію, що одного дня всі ці діти знову опиняться в обіймах своїх рідних. Я закликаю кожного стати голосом дитини, чия історія вас пройняла, і поширити її в соцмережах з гештегом #AllEyesOnKids. Всю увагу — дітям!», — закликає Jerry Heil.