FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Квітня, 2024

«Вальс Бостон» розширив горизонти

Фото: Євгенія Дорофєєва

У Хмельницькому міському будинку культури пройшов VI фестиваль авторської пісні та співаної поезії «Вальс Бостон».

Свої твори на розсуд глядачів та журі представили більше десяти колективів та авторів. Відкрив фестиваль минулорічний переможець Андрій Шамрай, який разом зі своїми музиками-акомпоніаторами співали, як самі сказали «про щось таке» в перемішку з авторськими піснями. Розігрівши публіку хлопці поступилися конкурсантам, які виспівували перші місця у номінаціях «Кращий авторський колектив», «Кращий бард», «Кращий автор», «Краща пісня» та «Краще виконання». У на пів заповненому залі МБК публіка зібралася «різношерста». Там можна було зустріти як неформалів, які викликали посмішку чи здивування самим лише зовнішнім виглядом, так і милих хлопчаків, яких у школі чи вишах називають «сучасні ботани». Одні слухали, інші підспівували, ще хтось імітував гру на уявному музичному інструменті чи просто вистукував ритм ногами. Та всі врешті погодилися з вибором суддів. Так у номінації «Кращий авторський колектив» лідером став гурт «Для себе» зі Старокостянтинова, кращим бардом стала Оксана Романів. Серед авторів першість судді віддали Іллі Стасюку, а кращою піснею визнали пісню «Ручка пише» гурту «Каскад», а кращим виконавцем став Артем Подпалов. Кількість учасників гідних найвищих нагород в кілька разів перевищувала кількість номінацій і судді, в ході обговорення, ввели ще одну номінацію «За оригінальність» і нагородили нею Надію та Валерія Телеховських, учасників гурту «Синтез ДНК».
Наступного дня, в неділю програму фестивалю «розбавили» гостями з Чернівець, Києва та Хмельницького. Глядачі насолоджувалися джазовими імпровізаціями піаніста Юрія Галіна та гітарним соло Валерія Гурченка та Петра Беспалова, переможця четвертого фестивалю. Потішив своїм виконанням і Хмельницький бард Леонід Мазур.
«Цьогорічний фестиваль значно виріс якісно, – зазначила Лілія Яворська, автор та режисер фестивалю. – Нам уже не вистачає два дні щоб вмістити в програму усіх бажаючих, тому будемо працювати, щоб наступного року рівень фестивалю був ще вищим. Адже головною умовою участі у фестивалі є наявність авторських пісень та живе виконання».