FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
25 Серпня, 2024

Проти хмельницьких мітингувальників порушили кримінальну справу

Фото: http://photos.wikimapia.org/

Хмельницьке міське управління МВС порушило кримінальне провадження проти активістів, які увірвалися сьогодні до приміщення обласної адміністрації

 

 "За фактом захоплення Хмельницької ОДА Хмельницьким міським відділом внутрішніх справ розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 341 КК України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд). Наразі, проводяться невідкладні слідчі дії щодо встановлення організаторів та учасників вчинення кримінального правопорушення", –  йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Хмельницької області. 

Нагадаємо, сьогодні мітингувальники захопили приміщення Хмельницької обласної держадміністрації із вимогою до губернатора Василя Ядухи подати у відставку. "Ядуху - у відставку! Заяву!" - вигукували мітингувальники після закінчення позачергової сесії обласної ради. Губернатор пройшлов через натовп мітингувальників до свого кабінету. І хоч окремі чиновники повідомляли, що він пише заяву, яку вимагали активісти, однак за дуже короткий час стало відомо, що губернатора уже немає в приміщенні. Ця новина обурила мітингувальників. У приміщенні Хмельницької облдержадміністрації на той час знаходилося понад сотня правоохоронців із внутрішніх військ та спецпідрозділу "Альфа". 

Від активістів Майдану коридори Хмельницької обласної адміністрації захищали окремі депутати обласної ради, голови районних державних адміністрацій та чиновники нижчого рангу. У сутичках на дверях приміщення обласної адміністрації побили вікна, позривали картини зі стін.

Під час сутичок також був застосований сльозогінний газ. За словами правоохоронців, сльозогінний газ розпилювали мітингувальники, і це був "Терен-4". У сутичках були використані також вогенгасники, кільком правоохоронцям позривали погони.