FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Квітня, 2024

Кокаїн у банках з-під ананасів

На Хмельниччині засуджено двох контрабандистів, котрі в такий нехитромудрий спосіб завозили наркотики в Україну.

 Як повідомляє прес-центр Служби Безпеки України, протягом червня-липня цього року наш сорокадворічний співвітчизник та сорокап'ятирічний іноземець здійснили із Аргентини контрабанду трьох партій кокаїну, який далі мали переправити в одну із країн Європейського Союзу.
Іноземець, перебуваючи в Аргентині, придбав більше кілограма рідкого кокаїну. Аби приховати наркотичний засіб від митного контролю, розлив його в металічні банки з-під ананасів та оливкового масла і з допомогою сторонніх осіб відправляв у картонних ящиках через міжнародне поштове відділення в Аргентині на адреси мешканців Хмельниччини. Адресатів, котрі і слухом не відали, що їх використовують у злочинних махінаціях, підшукував його співучасник з нашого обласного центру.
Проте до кінця задум зловмисникам не вдалося здійснити. Під час митного контролю в міжнародному аеропорту «Бориспіль» наркотичний засіб виявили в одній з таких посилок працівники СБУ та митники.
На заключному етапі спецоперації співробітники Служби Безпеки України затримали обох новоявлених наркоділків у Хмельницькому після отримання чергової посилки з наркотиками.
Вироком апеляційного суду Хмельницького міськрайонного суду   обох контрабандистів позбавлено волі строком на 9,5 року з конфіскацією особистого майна.