FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
1 Травня, 2024

І родом, і паспортом

Але є серед нас земляки, яких з малою батьківщиною пов'язує не лише прописка, але й інші паспортні дані – прізвище.

«Проскурівський», «Проскурін», «Проскурович», «Проскуряков», «Хмельницький» – з такими прізвищами живуть у місті більше кількох десятків чоловіків та жінок. Серед них є і вельми шановані хмельничани, як от головний лікар Хмельницького обласного наркодиспансеру Богдан Проскурняк.
«Мій рід з Буковини, а саме із Івано-Франківщини, – розповідає Богдан Володимирович. – Далі родина переїхала в Чернівці, де я й народився. У Хмельницькому живу і працюю з 1975 року після закінчення вищого навчального закладу. Ми поки ще досліджуємо походження свого роду, але нині відомо, що вони були серед запорожців на Січі, «представниками Західної України» у козацтві. Детальнішої інформації ще не знайшли, але вивчаємо це питання».
У ще одного нашого поважного земляка прізвище взагалі співпадає з назвою міста. Юрій Хмельницький – доцент кафедри комп'ютерних систем та мереж Хмельницького національного університету.
«У Хмельницькому живу років 25. А народився я у Красилові, – ділиться Юрій Владиславович. – Весь рід з Поділля. З діда-прадіда були «Хмельницькими». У Красилові взагалі ціла когорта «Хмельницьких», у діда було багато дітей. Нині історія роду на стадії вивчення».