FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
5 Травня, 2024

Що криється за замінуванням ресторанно-готельного комплексу «Sobkoff»

Депутати Хмельницької міської та обласної ради не могли потрапити на територію комплексу, оскільк иїх не пускали невідомі люди. Фото: Катерини Грибкової

Про те, що відбувалося в Хмельницькому 5 квітня, ймовірно, говоритимуть ще довго.

Вчора в обласному центрі чимало громадських активістів отримали смс-повідомленням про те, що в одному з кафе на вулиці Проскурівській пройде зібрання сепаратистів. Автор повідомлення – якась ініціативна група «Стоп-медвідь». Та у вказаному місці в зазначений час ніяких зборів не було. Натомість на іншій вулиці міста…

О 16.30 надійшло повідомлення від невідомого про замінування ресторану «Sobkoff», що вулиці Прибузькій. Про це сайт «Є» повідомляв 5 квітня. Схоже, це був не просто чийсь жарт.

«Я також мав інформацію, що в кафе «М» наче має бути якесь збіговисько сепаратистів, - каже громадський активіст Олексій Голеншин. – Тому вирішив перевірити її. Прийшов, але там нічого небуло. Потім дізнався, що в «Sobkoff» щось відбувається. Коли ж приїхав туди, вже все було спокійно». До цього ж, там була штовханина.

«Як і багато інших активних хмельничан, я отримав інформацію про збори сепаратистів, - каже депутат обласної ради, колишній керівник Хмельницької самооборони Юрій Смаль. – Тепер, аналізуючи усе, розумію, що це була спланована акція. Усіх «відправили» в кафе «М», тоді як «цікаве зібрання» мало бути в «Sobkoff».

У цей час там вже працювали вибухотехніки та правоохоронці. «Я, як і деякі депутати Хмельницької міської ради намагалися зайти на територію, але нас не пускали невідомі молодики, - продовжує Юрій Валентинович. – Ми хотіли послухати про що говорять на конференції «Українського вибору» кума Путіна Віктора Медведчука. Адже саме в «Sobkoff» мала відбутися ця конференція. Утім, потрапити на територію комплексу було важко, а поліція просто спостерігала. Нас відштовхували «тітушки», яких, за моїми даними найняла київська фірма, але ці люди були як з нашої області, так і з Житомира. Їх було декілька десятків».

Інформація про замінування не підтвердилася, «жартівника» поки що не знайшли. Невідомо й те, чи пройшла конференція «Українського вибору». За словами Юрія Смаля, її учасники не встигли провести захід та втекли через інший вихід. А ось на сайті самої організації стверджується, що її провели. Був на ній наче і народний депутат від «Опозиційного блоку» Василь Німченко. А хмельничан, які намагалися подивитися на збори, назвали «адептами партії війни».

Згодом, депутат Хмельницької міської ради Віталій Діденко на своїй сторінці у «Фейсбуці» поширив копії документів, які можуть свідчити про те, що «Український вибір» все таки збирався у комплексі, який належить іншому депутату міськради Анатолію Собку, який каже, що зал замовив якийсь Олександр. Що саме мало бути, Анатолій Іванович не знає.

«Сьогодні відбулася спроба влаштувати путінський шабаш в Хмелиницькому, - написав Віталій Діденко. - Кум Путіна Віктор Медведчук планував провести сепарську конференцію. І тільки дякуючи оперативній реакції хмельницьких свободівців це «мракобєсіє» розбіглося і шукало п’ятого кутка, щоб звалити з міста. Дивує позиція правоохоронців та СБУ чому вони допускають подібні речі».