FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
23 Липня, 2024

На правах реклами Депутатська група "Воля народу" розробила ряд змін і пропозицій до медичної реформи, прийнятої за основу і вимагає врахувати їх під час підготовки до другого читання

Депутатська група "Воля народу" розробила ряд змін і пропозицій до медичної реформи

Про це повідомив народний депутат Сергій Лабазюк з трибуни Верховної Ради.

"Наша група розробила ряд змін і пропозицій. Вважаємо їх прийняття критично необхідними для дієздатності всієї реформи загалом. Ми вимагаємо, щоб наші поправки і пропозиції були враховані", - заявив він.

За словами народного депутата, група підтримує твердість, з якою уряд і профільне міністерство підходять до проведення медичної реформи. "Це той віз, який потрібно було давно зсунути з місця. Саме тому наша група дала свої голоси за основу запропонованих законопроектів. Хоча ці голоси ми дали авансом. Ми абсолютно не сприймаємо низький рівень підготовки документу до першого читання", - наголосив політик.

Разом з тим, "Воля народу" вимагає навести лад із зарплатами у сфері охорони здоров'я. "Ми підтримуємо позицію профільного Комітету з питань охорони здоров’я і вимагаємо від уряду терміново вирішити питання із т.зв. «зрівнялівкою» заробітних плат у галузі. Неприпустимо, коли із розрахунку в 3200 грн однаково отримують хірург і санітарка".

Окрім цього, за словами С. Лабазюка, серед першочергових вимог до Уряду - внести до парламенту пенсійну реформу, схвалену раніше Нацрадою реформ. Про це з трибуни Верховної Ради заявив представник групи, народний депутат України Сергій Лабазюк.

"Днями Нацрада реформ підтримала проект пенсійної реформи. Попри обіцянки голови уряду проект не був внесений і зареєстрований у Верховній Раді. Ми наполягаємо на якнайшвидшому внесенні пенсійної реформи до парламенту для того, аби ми могли ознайомитись і підготуватись до розгляду", - заявив політик.

За його словами, "Воля народу" вимагає провести осучаснення пенсій. "Не може мінімальна зарплата складати дві з половиною мінімальні пенсії, як сьогодні", - підкреслив парламентарій.