FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
27 Квітня, 2024

Із «Самопомочі» у «Батьківщину»: четверо хмельницьких депутатів міняють фракцію

Дмитро Палій може очолити хмельницьку Батьківщину. Але поки що відповідного офіційного рішення не було. Фото: з архіву

Офіційно про це буде оголошено на найближчій сесії.

Одразу четверо депутатів Хмельницької міської ради, які були обрані від «Об’єднання «Самопоміч», йдуть з фракції. Серед них і голова фракції Віталій Худецький.

«Все це буде озвучено на найближчій сесії, - повідомив журналісту сайту «Є» пан Худецький. – Тоді й буде призначений новий керівник фракції. Хто ним стане, мені невідомо».

Віталій Худецький, Віталій Коліщак, Ігор Мельничук та Дмитро Палій, не лише залишають фракцію «Самопомочі», а й стали членами ВО «Батьківщина». «Процедурно процес виходу з фракції ще триває, - пояснює Ігор Мельничук. – Чому пішли? Хочеться попрацювати в сильнішій команді. Думаю вирішувати проблеми хмельничан буде простіше та ефективніше в новій фракції».

Окрім цього у кулуарах міської ради кажуть, що змін зазнає і міська партійна організація ВО «Батьківщини». Наче замість Олександра Скочеляса її очолить Дмитро Палій. «Рішення про те, хто буде керівником, вирішуватиме партійна конференція, - каже виконуючий обов’язки голови міської організації ВО «Батьківщина» Олександр Скочеляс. – На даний час я є головою фракції та очолюю міську організацію. Кандидатуру керівника має винести бюро, а потім затвердити конференція. Коли це станеться і хто стане головою, мені невідомо».

Зазначимо, що депутатська фракція «Об’єдання «Самопоміч» у Хмельницькій міській раді нині складається з дев’яти депутатів, а «Батьківщина» - з шести. Коли ж четверо депутатів змінять фракцію, то у «Сампомочі» буде п’ять обранців, а в «Батьківщини» - 10.