FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
28 Квітня, 2024

Олег Тягнибок: «Вони крадуть не кілограмами, а вагонами. То все нормально?»

У Хмельницькому на майдані Незалежності пройшла акція протесту, на яку завітав лідер Всеукраїнського об’єднання

Здається, влада до акції свободівців підготувалася заздалегідь. Ще до завершення робочого дня двері в обласну державну адімністрацію були зачинені – людей впускали та випускали з будівлі правоохоронці, які відчиняли та зачиняли двері одразу ж, як «відвідувачі» зайдуть або вийдуть з адміністрації. Поруч із майданом стояла й пожежна машина. Збіг обставин чи навсяк випадок, для розгону демонстрантів? Але все минуло спокійно. Цього разу двері ніхто не ламав, провокацій не було.
Олег Тягнибок, лідер ВО «Свобода», який завітав до Хмельницькому, назвав нещодавне рішення суду, за яким чотирьох учасників минулорічного Податкового майдану засуджено на два роки умовно, політичним. Серед них є й активіст «Свободи». «Це означає, що цей чоловік (Андрій Поліховський – прим.авт.) не зможе болотуватися на виборах, - заявив Олег Тягнибок. – І я думаю, це і є причина, чому проти свободівців відкривають кримінальні справи. Щоб не допустити до виборів».
«Вони крадуть не кілограмами, а вагонами. То все нормально? – продовжив свій виступ Олег Ярославович. – А, коли людина виходить і захищає свої права, то йому два роки потрібно дати. Я сподіваюся, що наші юристи та громадськість Хмельницького зможуть відстояти права простих українців». Своєю акцією, яку свободівці провели в Хмельницькому, вони хотіли продемонструвати, що українські правоохоронці мають захищати представників української громади. «Вони не повинні порушувати ні законів України, ні рішень суду, - зазначив Тягнибок. – Вони повинні припинити ті політичні репресії, які чинять, вочевидь, через відповідні вказівки теперішньої влади».
Мітинг з майдану перемістився під стіни обласного управління МВС. Сотні учасників акції пройшлися вулицями міста, скандуючи гасла: «Один за всіх, і всі за одного», «Геть ментовський беспрєдєл», «Україна – понад усе» тощо. Вже поруч із управлінням МВС виступив і Андрій Поліховський, який подякував всім за підтримку. А голова обласної організації «Свободи» Ігор Сабій заявив, що свободівці вимагатимуть від влади звільнити всіх політув’язнених та відправити у відставку міністра МВС Анатолія Могильова. Ну, а завершився мітинг тим, що його учасники заспівали гімн України.
Як все відбувалося у відеосюжеті «Хмельницької народної газети «Є»: