FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
27 Квітня, 2024

Переговори важкі, але без ультиматумів — Подоляк про перемовини з Росією

За словами Михайла Подоляка, сторони визначили низку пріоритетних тем, щодо яких намітилися певні рішення. Фото: знімок з відео

Після проведення консультацій мають розпочатися нові раунди переговорів.

Сьогодні, 28 лютого, пройшов перший раунд переговорів між Україною та Росією поблизу українсько-білоруського кордону. Делегації обох держав вже вирушили у свої столиці для проведення консультацій.

Як раніше повідомляли в Офісі президента, ключовим питанням нинішніх перемовин стало негайне припинення вогню та відведення військ з території нашої країни. В складі української делегації були голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, міністр оборони Олексій Резніков, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, перший заступник глави делегації в Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров і заступник міністра закордонних справ Микола Точицький.

Наразі детальної інформації про результати перемовин — обмаль. Поки що досить коротко їх схарактеризувати під час брифінгу в білоруському Гомелі Михайло Подоляк.

За його словами, сторони визначили низку пріоритетних тем, щодо яких намітилися певні рішення. Щоб ці рішення отримали можливості імплементації, сторони їдуть для консультацій у свої столиці. Опісля можна буде перейти до наступного раунду.

«Переговори важкі. Щоправда, вже без будь-яких обов’язкових ультиматумів. Російська сторона, на жаль, все ще вкрай необ’єктивно дивиться на запущені нею руйнівні процеси», — пізніше написав у своєму твіттері Михайло Подоляк.