FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
23 Липня, 2024

«Свобода» ініціює скликання позачергових сесій місцевих рад з приводу політичних репресій

З відповідним зверненням свободівці звернулися до голови Хмельницької обласної ради

Водночас Хмельницька обласна «Свобода» закликає обласну організацію ВО «Батьківщина» підтримати ініціативу і в усіх місцевих радах області скликати позачергові сесії. Офіційне звернення надіслано на ім’я голови Хмельницької обласної «Батьківщини».

«Згідно регламенту для скликання сесії обласної ради необхідно бажання третини депутатів. Ми звертаємося до фракції ВО «Батьківщина» та інших опозиційних сил підтримати нашу ініціативу і скликати позачергову сесію. Необхідної кількості голосів нам вистачає. Ситуація вимагає об’єднання зусиль і протидії диктатурі», - наголосив голова фракції «Свободи» Ігор Сабій.

Також хмельницькі свободівці звернулися до депутатів усіх рівнів рад Хмельниччини, які представляють опозиційні політичні сили долучитися до "протистояння диктатурі режиму Януковича".

Зокрема, у зверненні «Свободи» йдеться:

«Окупаційний режим перейшов межу, за якою згортання демократії в Україні та розбудова авторитаризму можуть стати незворотними. Після затримань та арештів активістів Податкового Майдану, депутатів та членів ВО «Свобода», проведено затримання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Владний режим відкрито продемонстрував те, що процес над Тимошенко вийшов за межі правової площини і має виключно політичний характер. У такий спосіб режим Януковича намагається відвернути увагу від власних діянь, адже «покращення життя вже сьогодні» з тріском провалилось, економіка країни стрімко котиться в прірву.

Сьогодні в Україні фактично оголошена диктатура. Президент та його команда не пройшли випробування владою. Вони здають національні інтереси, руйнують економіку, встановлюють тотальну корупцію, нищать українські цінності, фальсифікують українську історію. Вони не в змозі керувати європейською державою.

Правлячий режим чітко демонструє, що всі незгодні будуть репресовані. Якщо ми не зупинимо процес сповзання до диктатури вже зараз, то вже за короткий час може бути запізно: ми втратимо свої права, своє майбутнє, свою державу.

Тому ми закликаємо опозиційних депутатів місцевих рад Хмельниччини підтримати ініціативу «Свободи» і терміново ініціювати скликання сесій, на яких розглянути актуальну політичну ситуацію в Україні, а також ухвалити відповідні рішення та звернення щодо неприпустимості тотальної узурпації всіх гілок влади, переходу влади до диктаторських методів правління.

Об'єднуємось разом для протидії репресіям влади! Єдина мова, на яку зважає правляча верхівка – це консолідована сила народу, яка зможе захистити українців!».