FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
5 Травня, 2024

Мечеть у Хмельницькому: крапку поставлено

Сьогодні під стінами міської ради вимагали не давати мусульманам землю для будівництва мечеті на вулиці Трудовій. Депутати цю проблему вирішили без обговорення

Зранку до стін Хмельницької міської ради прийшло більше сотні мешканців, щоб висловити свій протест можливому будівництву мечеті в місті. Адже в порядку денному сьогоднішньої сесії Хмельницької міської ради під №54 був проект рішення «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Духовному управлінню мусульман України». Ймовірна поява мечеті в місті викликала чималий супротив. Листи до ради навіть надіслали митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Єпископ Ординарій Кам’янець-Подільської Дієцевії Леон Дубравський, Єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільській Адріан, які виступили проти появи мечеті в Хмельницькому.
Вже на початку сесії депутат від «Свободи» Олександр Симчишин запропонував колегам розглянути це питання першим, але… До прикладу, Оксана Кольгофер з «Партії регіонів» заявила: «Нехай там люди постоять», а «литвинівець» Сергій Мандзій: «Дайте людям фарбу, нехай щось пофарбують», У підсумку пропозицію «свободівця» не підтримали, а тому до вирішення питання людям довелося стояти під стінами ради декілька годин.
Розгляду проекту рішення, як такого, і не було. Хмельницька міська рада у голосуванні за «основу» вирішила навіть не говорити на тему мечеті та відмовила у виділенні земельної ділянки. Лише п’ятеро депутатів натиснули на кнопку «за». Хто? Невідомо. Оскільки на інформаційному табло взагалі не відобразили результати голосування.
Що ж, мечеті в Хмельницькому не буде. Принаймні, цього року.
Що відбувалося під стінами міської ради та як голосували депутати, у відеосюжеті «Хмельницької народної газети «Є»: