FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
23 Липня, 2024

«Переоблік влади» у Хмельницькому

Фото: автора

Більшість підприємців хмельницьких ринків сьогодні або не вийшли на роботу, або ж пішли додому раніше. А ось у центрі міста – «переоблік» не відчувається

Сьогодні, 1 грудня, Всеукраїнський громадський рух «Вперед» проводить загальноукраїнський страйк «Переоблік влади». Напередодні організатори акції закликали хмельницьких підприємців закрити свої кіоски о 12.00...
Кореспондент газети «Є» об 11.50 завітав на хмельницький речовий ринок на Львівському шосе, щоб на власні очі побачити, чи почули підприємці організаторів акції та чи взяли участь у страйку. І, склалося враження, що більшість підтримали ідею страйку. Чимало кіосків вже були зачинені, а дехто з підприємців збирався лише закриватися. Не на всіх, але на багатьох, торгових місцях були наклеєні папірці із написом «Переоблік».
«Знімайте, знімайте, - каже жінка, яка торгує зимовими куртками. – Нехай всі бачать, що підприємці йдуть з базару». Але йшли не всі. Багато кіосків ще о 12.15 працювали. «Та я тільки нещодавно прийшов, - розповів підприємець зі «старого» ринку. – І буду торгувати до 14.00, бо не бачу сенсу в цьому страйку». Інший «бізнесмен», який о 12.20 закривав свій кіоск, зауважив: «Запізнився із закриттям, бо не помітив, що вже за дванадцяту. Але ж самі бачите, є чимало відкритих кіосків. А знаєте чому? Тому що в них працюють продавці! І їм власники сказали працювати. Так часто буває, коли на майдані якісь мітинги. Власник 10 кіосків йде на майдан, щоб «засвітитися», щоб він проти грабіжницьких нововведень влади, а продавці – торгують».
А ось на центральному овочевому ринку Хмельницького ніяким «переобліком» не віє. Підприємці,з яким поспілкувався кореспондент газети «Є», зазначали, що не чули про страйк. Якби знали, то неодмінно б припинили роботу о 12.00. Не влаштували «Переоблік владі» й крамниці в центрі міста. Всі працюють. Принаймні, зачинених із написом «Переоблік» ми не знайшли.
Як відбувався «переоблік» на речовому ринку, дивіться у галереї газети «Є».
Нагадаємо, учасники «Переобліку акції» вимагають скасування закону № 8521 про спрощену систему оподаткування, відставки Верховної Ради України та Кабінету Міністрів Україні.