FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
28 Квітня, 2024

Троє подільських веслувальників змагатимуться на чемпіонаті світу

Павло Алтухов, який нещодавно став срібним призером молодіжного чемпіонату світу, позмагається за нагороди серед дорослих. Фото: автора

Вже з 20 серпня в італійському Мілані відбудеться світова першість з веслування на байдарках та каное серед дорослих.

До Італії, де з 20 по 23 серпня відбудеться чемпіонат світу, вирушать 21 український веслувальник. Серед них і троє хмельницьких спортсменів.

Так, Павло Алтухов змагатиметься в олімпійській дисципліні в каное-одиночці на дистанції 1000 метрів. А Дмитро Янчук побореться за нагороди в каное-двійці на дистанції 500 метрів. Його партнером на цій дистанції вже традиційно стане львів’янин Тарас Міщук. Ще одна хмельничанка – Інна Грищун, змагатиметься на олімпійській дистанції на 500 метрів серед байдарок-четвірок. Разом із нею за нагороди чемпіонату світу на байдарках-четвірках змагатимуться Марія Кічасова з Полтавщини, Марія Повх із Волині та одеситка Анастасія Тодорова.

Між іншим, Павло Алтухов та Інна Грищун боротимуться не лише за нагороди, а й за ліцензії на Олімпіаду. На думку головного тренера збірної України Олексія Мотова, в Алтухова та Грищун неабиякі шанси здобути путівку на головні літні змагання, які в 2016 році пройдуть в Бразилії в Ріо-де-Жанейро.