FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
19 Травня, 2024

Поляки не приїдуть на футзальний турнір до Хмельницького

Минулого року на Кубку свободи львівська Енергія стала лише третьою, але потім виграла чемпіонат України. Фото: з архіву

Однак цьогорічний «Кубок свободи» все одно матиме статус міжнародного.

Участь у традиційному турнірі з футзалу «Кубок свободи», який пройде в Хмельницькому 1-4 серпня, візьмуть вісім клубів, переважна більшість яких з української «Екстра-ліги».

Передбачалося, що вперше на цей турнір приїдуть команди з Білорусі та Польщі. Але… «Польська команда в останній момент відмовилися від участі в турнірі, - каже менеджер хмельницького футзального клубу «Сокіл», який є організатором товариських змагань, Артем Глас. – Вони надіслали листа, в якому просто написали, що не зможуть приїхати, а ось наступного року обіцяють обов’язково завітати до нас».

Але «Кубок свободи» все одно стане міжнародним, оскільки в ньому зіграє білоруський клуб «ВРЗ». Крім білорусів, за трофей позмагаються хмельницький «Сокіл», чемпіон України львівська «Енергія», бронзові призер минулого сезону херсонський «Продексім», «ЛТК-ІНБЕВ-НПУ» (Луганськ, Житомир, Київ), «Кардинал» (Рівне), «Титан-Зоря» (Покровське, Дніпропетровська область), а також одеський клуб «Епіцентр К Авангард», який планує грати в першій українській лізі.

А ось минулорічного володаря кубку – івано-франківського «Урагану», не буде. «Команди будуть поділені на дві групи, переможці яких зіграють у фіналі. Команди, що посядуть другі місця, визначать володаря «бронзи», треті – зіграють за 5-6 місця, а четверті – за 7-8, - продовжує Артем Вікторович. – Календар змагань та групи будуть сформовані ближче до самого проведення «Кубку свободи».