FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
27 Квітня, 2024

Паралімпійці отримають грошову нагороду від влади Хмельницького

Про це заявив міський голова Олександр Симчишин

Мер обласного центру Олександр Симчишин зустрівся з хмельничанами, які брали участь у літніх Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Нагадаємо, участь у Паралімпіаді-2016 взяли троє подолян. Футболісти Віталій Трушев з Кам’янця-Подільського та Володимир Антонюк з Хмельницького стали володарями золотих нагород, а хмельницька волейболістка Тетяна Гуранська в складі збірної України посіла четверте місце, програвши матч за «бронзу» господаркам турніру – збірній Бразилії.

Тетяна Гуранська в Ріо разом із волейбольною збірню України стала четвертою.

«Четверте місце, мабуть, найприкріше, - каже Тетяна Гуранська. – Але, сподіваюся, через чотири роки в Токіо ми поліпшимо свій результат». Щоправда, як зізналася хмельничанка, в Україні паралімпійцям немає де нормально займатися волейболом. «Нам потрібне спеціальне покриття, а граємо на звичайних паркетах, - пояснює Тетяна. – Раніше тренувалися біля Євпаторії, а зараз з відомих причин не можемо там проводити збори».
«Золото» в Ріо-2016 для Володимира Антонюка вже третє на Паралімпійських іграх. Має в своєму активі і «срібло» Лондона-2012. «Вже, мабуть, не було тих емоцій», - запитав Олександр Симчишин титулованого спортсмена. «Вони завжди є, тільки інші», - відповів Володимир Антонюк.

Володимир Антонюк каже, що Паралімпіада-2016, мабуть, була останньою в його кар’єрі.

Мер Хмельницького запевнив хмельницьких паралімпійців, що на найближчу сесію Хмельницької міської ради винесуть питання про їхнє преміювання. Планують надати Володимиру Антонюку та Тетяні Гуранській по 50 тисяч гривень.