FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Квітня, 2024

Футбол. «Поділля» - «Нікополь»: день Бабака (ФОТО+ВІДЕО)

У другій лізі чемпіонату України відновилася першість. Зіграні матчі 21 туру.

Перший офіційний весняний матч хмельницького «Поділля» пройшов у рідних стінах. В гості до хмельничан завітав ФК «Нікополь» з Дніпропетровської області, який в першому колі обіграв подолян з рахунком 3:0. Цього ж разу, дніпровці могли поїхати з нульовим багажем очок, але…

Вже перший небезпечний момент біля воріт гостей виник на 6 хвилині, коли Андрій Муляр потужно пробивав з лінії штрафної, але м’яч пролетів трохи вище поперечини. А вже через 5 хвилин перша швидка контратака «Нікополя» завершилася тим, що Владислав Гресь зачепив гравця гостей в ласному штрафному майданчику і арбітр призначив пенальті у ворота Сергія Дворника. Удар Дмитра Махнєва був влучним і рахунок став 0:1.

"Поділля" - "Нікополь": гравці обох команд не хотіли поступатися в матчі.

Іноді судді не помічали очевидних порушень правил.

«Поділля» могло швидко зрівняти рахунок. Та удар ножицями в виконанні Алішера Якубова був неточним. Можливо, через те, що його притримував той же Мохнєв… але в цьому випадку свисток рефері промовчав.

Ще один цікавий епізод стався на 23 хвилині, коли лівий півзахисник Роман Шпиця отримав жовту картку. Цікавий він тим, що це був перший «гірчичник» Романа в цій зустрічі. Потім був ще один… Але до нього рахунок у грі міг зрівнювати Андрій Ліповуз. Та м’яч, після удару півзахисника «Поділля», з лінії воріт «Нікополя» Арнест Астахов. І ось… 41 хвилина. Шпиця порушує правила і… бачить перед собою другу жовту картку в матчі. З цієї хвилини «Поділля» почало грати в меншості й, здавалося, на цьому матч можна було зупиняти.

На 41 хвилині матчу гравець "Поділля" під №19 Роман Шпиця залишив свою команду у десятьох.

Попереду ж був другий тайм. Його більша частина була доволі нецікавою для глядачів, оскільки ударів по воротам не було. Та знаковою стала подія на 65 хвилині, коли замість Олексія Колесникова на поле вийшов Кирило Бабак. Тоді ще ніхто не знав, що ця заміна буде доволі вдалою для «Поділля».

Досвідчений Олексій Колесников відіграв 65 хвилин, а потім його замінив...

... Кирило Бабак - став джокером у матчі проти "Нікополя".

Перший удар у ствір воріт у другому таймі завдали саме господарі поля. Щоправда, сталося це аж на 70 хвилині матчу. Далі ж було вже значно цікавіше. Спочатку Владислав Гресь перевірив, чи не заснув голкіпер «Нікополя» на місці – ні. А потім Бабак завдав потужного удару, який Ігор Грішин хоч і відбив, але Алішер Якуов був першим на добиванні та вколотив м‘яча в сітку воріт. На жаль, арбітри зафіксували в капітана «Поділля» офсайд. Ще й «гірчичником» покарали за розмови. Та гол таки «визрів». На 84 хвилині Якубов навісив на Бабака і той не схибив – 1:1. Команда, яка грала в меншості («Поділля»), змогла зрівняти рахунок. А ось виграти, на жаль, ні. Утім, головний тренер хмельничан Аркадій Баталов залишився задоволений матчем. Та й тренер гостей Григорій Варжеленко відзначив, що його команді сьогодні пощастило не програти. «Поділля», навіть у меншості, виглядало сильнішим. Тому нічию команда з Нікополя задовільнилася.

Свій наступний матч «Поділля» проведе 25 березня в Кременчузі проти лідера першості «Кремені». А ось вдома гратиме 1 квітня проти одеської «Жемчужини».