FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
8 Травня, 2024

Суперкубок України з волейболу. «Новатор» дав бій, але...

Дмитро Козловський (крайній праворуч) та Нік Сотнік після матчу за Суперкубок отримали індивідуальні нагороди. Фото: fvu.in.ua

Почесний трофей виборола львівська команда «Барком-Кажани».

 Ще тиждень тому головний тренер волейбольного клубу «Новатор» Роман Ковальчук казав, що такий шанс, як позмагатися за Суперкубок України, може випасти один раз у житті. А тому налаштовував свою команду на матч із «Барком-Кажанами», як на останній…

Поєдинок за почесний трофей відбувся в Луцьку. І вже в першій партії хмельничани довели, що не збираються бути «хлопчиками для побиття», а мають наміри дати справжній бій лідеру українського волейболу. «Новатор» зміг виграти перший сет з рахунком 25:19. Однак наступні дві партії були за «кажанами» - 25:16, 25:18.

Четверта партія могла стати останньою в протистоянні. Утім, хмельницька команда знову проявила характер. «Новатор» був доволі близьким до перемоги наприкінці партії, але, допустивши ряд помилок, хмельничани дозволили супернику наздогнати їх в рахунку. Почалася гра на «більше-менше». «Барком-Кажани» навіть мали один матч-бол, але не скористалися шансом. У підсумку, хмельничани виграли партію з рахунком 30:28 і перевели поєдинок у п’ятий сет.
У заключній партії хмельничани наробили ряд «дитячих» помилок – схоже, далася взнаки втома як фізична, так і психологічна. І «Барком-Кажани» змогли дотиснути «Новатор», вигравши сет 15:11, а разом із ним і матч – 3:2. Отож, львівська команда – володар Суперкубка України.

Вже 28-29 вересня відбудуться матчі другого туру чемпіонату України з волейболу в Суперлізі. Хмельницький «Новатор» вдома прийматиме… «Барком-Кажани».