FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
27 Липня, 2024

Футбол. «Поділля» - «Чайка»: характер гостей та втрачена перемога хмельничан (ФОТО)

Поділля третій матч поспіль не може здобути перемогу. Фото: автора

Хмельницька команда не змогла здолати команду з Київщини.

«Можливо, це все наслідки тих двох останніх поразок, в яких ми пропустили десять голів», - після матчу з «Чайкою» говорив головний тренер «Поділля» Віталій Костишин. Його команда в 13 туру чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги, маючи перевагу, не змогла виграти в клубу з Петропавлівської Борщагівки Київської області. Хоча мала на перемогу всі шанси.

Костишин, як і в матчі з «Вересом», вирішив у нападі виставити Артема Панасенкова. Іншого Артема – Гайдаша, залишив на заміні (він захворів, але на 65 хвилині матчу вийшов на заміну).

Панасенков мав шанс відкрити рахунок у грі на 19 хвилині, коли Арсен Дорошенко прострілював у штрафний майданчик, а нападник «Поділля» не дотягнувся до м’яча. Натомість, той влучив спочатку в голкіпера «Чайки», а потім і в капітана Сергія Пономаренка, від якого ледь не влетів у ворота.

На 22 хвилині небезпечно з далекої відстані пробивав Ян Морговський. Але поруч зі стійкою. Утім, «Поділлю» вдалося все таки забити. Сталося це на 25 хвилині. Дорошенко подав з кутового, і згодом м’яч опинився в Віталія Каверіна, який прострелив вздовж штрафного майданчика. А там Андрій Ліповуз з метрів дев’яти в один дотик перевів м’яч у сітку воріт. Гол – і рахунок став 1:0.

«Поділля» продовжило атакувати. Ось тільки пробивати по ворота суперника футболісти хмельницької команди наче боялися. У підсумку перший тайм так і завершився мінімальною перевагою господарів.

А ось у другій половині матчу вже на 51 хвилині матчу «Чайка» залишилися в меншості. Другу жовту картку отримав Сергій Пономаренко. «Ми планували грати в агресивніший футболу, але вилучення не дало нам можливості грати в атакувальний футбол, - після гри заявив головний тренер «Чайки» Тарас Ільницький. – Добре, що проявили характер та зрівняли рахунок».

«Поділля», хоч і отримало чисельну перевагу, але гра на полі змінилася. Кияни в меншості виглядали небезпечнішими. І на 58 хвилині Артем Цурупін зрівняв рахунок у матчі – 1:1. «Коли нас стало на одного менше, ми більше згуртувалися, - після гри говорив Ільницький. – Тому, можливо, зі сторони здавалося, що ми почали грати краще». «Ми виграли 1:0, у суперника вилучили футболіста, нам потрібно було просто забити другий гол та спокійно завершувати матч, - вже після поєдинку говорив Віталій Костишин. – Але не вистачило агресії, майстерності…»

Моменти в «Поділля» були. Ось тільки реалізувати їх не змогли. А на 90 хвилині склади вирівнялися - Ян Морговський отримав другу жовту картку і хмельничани також завершували гру вдесятьох. У підсумку матч так і завершився внічию 1:1.

Після поєдинків 13 туру хмельничани з 19 очками посідають 5 місце. Свій наступний матч «Поділля» зіграє 9 жовтня у Вінниці проти «Ниви», яка йде останньою. Вдома ж хмельничани гратимуть 13 жовтня, коли прийматимуть ФК «Ужгород».