FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
6 Травня, 2024

Футбол. «Поділля» - «Ужгород»: бенефіс Фаді Салбака (ФОТО)

Два голи Фаді Салбака принесли перемогу "Поділлю" над ФК "Ужгород", який до цього виграв усі свої матчі в чемпіонаті. Фото: автора

Хмельничани в рідних стінах зіграли з лідером першості.

Сьогодні, 10 жовтня, хмельницьке «Поділля» провело матч 6 туру чемпіонату України з футболу в другій лізі групі «А». В гості до хмельничан завітав ФК «Ужгород», який усі свої попередні 5 матчів виграв. «Поділля» ж, хоч і посідало друге місце, але відставало від закарпатців на 6 очок.

Хмельничани прагнули лише перемоги. Це підтвердив після гри головний тренер «Поділля» Віталій Костишин, який заявив, що його команда вже втратила очки в матчах в «Буковиною» та «Оболонню-2», а тому, щоб не відпустити далеко «Ужгород», сьогодні потрібно було вигравати.

Костишин вперше в сезоні в стартовому складі випустив одразу два форварди. Разом із Владиславом Прильопою з перших хвилин у нападі зіграв і канадський легіонер Фаді Салбак. Такий крок Віталій Володимирович пояснив так: «У попередніх іграх ми створювали немало моментів, але одному Прильопі попереду було важко. Тому і вирішили випустити два нападника. Як бачите, виправдано». Зауважимо, що другий матч поспіль хмельничанам не зміг допомогти один із лідерів команди Віталій Каверін - він травмований.

Та першим відзначитися міг ні Прильопа, ні Салбак, а Артем Панасенков, який також з’явився зі стартовим свистком. Півзахисник «Поділля» пробив з метрів 23-ох, але «Ужгород» від голу врятувала поперечина воріт.

Утім, господарям все одно вдалося забити швидкий гол. Прильопа, прийнявши мяч на груди в штрафному майданчику, одразу прострелив вздовж, де Фаді Салбак у стрибку випередив голкіпер гостей та відправив м’яч у сітку воріт. Для канадця це не лише перший гол у складі «Поділля», а й в чемпіонаті Україні.

«Поділля» продовжувало атакувати, а гості шукали «свою гру». І першу контратаку «Ужгороду» вдалося створити на 22 хвилині. Вона одразу ж принесла результат. Юрій Чонка закинув м’яч у штрафний майданчик «Поділля», де Адріан Пуканич пробив зльоту – без шансів для Олега Чуваєва. Рахунок став 1:1.

Вже через дві хвилини «Поділля» могло знову повести в рахунку, коли Панасенков, перехопивши м’яч на власній половині поля, добіг майже до штрафного майданчика гостей та… вирішив пробити. А поруч були ще четверо партнерів та лише два захисника «Ужгорода». Удар Артема виявився неточним. Більше особливо небезпечних моментів у хмельничан у першому таймі не було. У закарпатців – наприкінці тайму Сергій Машталір пробив поруч зі стійкою.

Після перерви господарі поля знову були активнішими за суперника. І на 50 хвилині матчу Дмитро Пріхна з лівого флангу прострілив у штрафний майданчик на Салбака, якого «загубили» гості. А Фаді взяв і відправив м’яч у дальній від голкіпера кут – 2:1. На радощах нападник «Поділля» скинув футболку та побіг обніматися з головним тренером та футболістами, які були на заміні. За оголений торс, згодом, отримав жовту картку.

Але «гірчичник» Салбаку не завадив діграти матч майже до завершення. Другу жовту він не отримав, натомість у команди суперника виникли згодом серйозні проблеми. Спочатку на 65 хвилині за фол останньої надії червону картку отримав Владислав Шкіндер, який завалив на газон Прильопу. І вже через чотири хвилини хмельничани могли реалізувати свою чисельну перевагу. Утім, Прильопа, який вийшов віч на віч із голкіпером «Ужгорода», пробив вище воріт. А на 72 та 76 хвилині Віктор Ряшко примудрився отримати дві жовті картки, і заарпатці залишилися догравати матч у дев’ятьох.

Здавалося, що 11 футболістів «Поділля» мають дотиснути 9 гравців «Ужгорода» та забити ще. Але хмельничани, схоже, вирішили загальмувати свої атакувальні дії, щоб не пропустити контратаку та не дати гостям можливості зіграти внічию. «Хлопці дуже хвилювалися за результат, - після гри сказав Віталій Костишин. – Тому, можливо, коли нас було на двоє більше, ми не змогли грати в той футбол, який демонстрували». Ну, а ФК «Ужгород» намагався щось організувати попереду, але захист «Поділля» діяв відмінно.

У підсумку «Поділля» здолало «Ужгород» з рахунок 2:1. І це перша поразка закарпатців у цьому чемпіонаті. «Ужгород» продовжує з 15 очками посідати перше місце. «Поділля» й надалі друге, але вже має в активі 12 очок. Свій наступний матч хмельничани проведуть 17 жовтня в Вінниці проти «Ниви», в активі якої шість поразок.