FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
2 Травня, 2024

Баскетбол. Вища ліга повернулася в Хмельницький (ФОТО)

Омолоджений та оновлений склад БК Хмельницький вже має відчув смак перемог у вищій лізі. Фото: автора

Після тривалої паузи БК «Хмельницький» розпочав змагатися в першості України матчами проти команди з Дніпра.

Чемпіонат України з баскетболу в вищій лізі стартував ще наприкінці жовтня. Але баскетбольний клуб «Хмельницький», який минулу першість не дограв через повномасштабне вторгнення, лише зараз вийшов на старт. В омолодженому складі, без високих турнірних завдань. Утім, це не завадило хмельничанам здобути свою першу перемогу в чемпіонаті. Щоправда, не в дебютному матчі сезоні, а в другому.

У першій грі, яку хмельничани провели в рідних стінах третього грудня проти «Інваспорт-ДЮСШ-5» із Дніпра, БК «Хмельницький» зазнав фіаско з рахунком 65:78. Але ця гра для багатьох гравців стала дебютною на такому рівні. Адже склад команди значно оновився. Із минулого сезону в команді залишилися, по суті, лише ті, хто рідко з’являлися на майданчику: Нікіта Когут, Олександр Бужанський, Роман Савіч та Андрій Аніськов. Решта – юні гравці 2005-2007 років народження. Найстаршим же баскетболістом оновленої команди став Вадим Палюх, якому 28 років.

Та вже в другому матчі проти дніпрян, який пройшов четвертого грудня, хмельничани не просто дали бій супернику, а змогли здобути впевнену перемогу.

Від самого початку гри БК «Хмельницький» вдало діяв у захисті, що давало змогу проводити швидкі контратакі та збільшувати свою перевагу в рахунку. Як підсумок, перша чверть завершилася з рахунком 26:18. І хоч у другій чверті матчу «Інваспорт-ДЮСШ-5» змогли дещо вирівняти гру на початку та трохи відіграти відставання в рахунку, вже наприкінці другої десятихвилинки підопічні Ганни Шликової знову дещо наростили свою перевагу. Тож на велику перерву команди пішли за рахунку 48:38.

Третя чверть знову була за хмельничанами. Цього разу хмельницька молодь переграла суперника за усіма показниками – вдала гра від власним кошиком, реалізація своїх кидків (навіть три очкових) – все виходило. А тому не дивно, що БК «Хмельницький» ще збільшив свою перевагу - 73:51.

Заключна десятихвилинка була за командою з Дніпра. Щоправда, це і не дивно. Адже, маючи комфортну перевагу в рахунку, Ганна Шликова почала частіше випускати на майданчик юних гравців. До прикладу, 16-річного Данііла Скольникова та 15-річного Іллю Сергієва. І ці хлопці, як і інші, не розгубилися. Хоч четверту чверть хмельничани програли 18:24, але в матчі здобули перемогу з рахунком 91:75.

П’ятого грудня БК «Хмельницький» знову зіграє проти «Інваспорт-ДЮСШ-5». Ну, а ми пропонуємо вашій увазі фото з матчу, в якому хмельничани були сильнішими за команду з Дніпра.

Нікіта Когут став найрезультативнішим гравцем у матчі, принісши хмельничанам 24 очки

Назар Діхятр вперше виступає на такому рівні

Ганна Шликова, тренерка БК Хмельницький

Роман Савіч, гравець БК Хмельницький

Вадим Палюх заробив у матчі 17 очок

Андрій Аніськов, гравець БК Хмельницький

Олександр Бужанський, гравець БК Хмельницький

Олександр Євчишин, гравець БК Хмельницький

Іллі Сергієву (№21) лише 15 років

16-річний гравець хмельничан Антон Українець

БК Хмельницький у другому матчі вищої ліги здобув свою першу перемогу в сезоні.