ye-logo.v1.2

Президент підписав закон «про заборону московської церкви»

Політика 271
Закон забороняє релігійним громадам мати зв
Закон забороняє релігійним громадам мати зв'язки з ворожою до України рпц. Фото: з архіву

Він втсупить у дію через 30 днів з дня його опублікування.

Сьогодні, 24 серпня, проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій за № 8371, який парламент ухвалив 20 серпня, підписав президент України Володимир Зеленський. «Повернуто з підписом від Президента України», - йдеться в картці законопроєкту на сайті Верховної Ради України.

Закон, який в народі називають «про заборону московської церкви», набере чинності через 30 днів з дня його опублікування. Утім, один пункт – через дев'ять місяців. Він стосується реігійних громад, які мають стосунки з російскьою церквою. Саме для таких закон передбачає термін у 9 місяців, щоб ті позбулися зв'язків із агресорами.

«Через тридцять днів після його підписання президентом і опублікування Державна служба етнополітики і свободи совісті отримає можливість перевіряти релігійні організації України на предмет афілійованості з московською церквою, - пояснював нардеп Володимир В'ятрович. Якщо хоча б одна з 5 визначених законом ознак пов'язаності релігійної організації з РПЦ буде виявлена, така організація отримає припис про усунення цього зв'язку протягом 30 днів. Якщо зв'язок з Москвою не буде розірвано, держава звернеться до суду з позовом про заборону такої організації».

Нагадаємо, що майже всі народні депутати від Хмельниччини проголосували «за» цей закон. За винятком Сергія Мандзія, який не голосував, та Олександра Гереги, який був відстунім.

До слова, законопроєкт, який нині підписав Президент, у першому читанні був ухвалений 19 жовтня 2023 року.

Читайте також: Попри заборону паломницької ходи на Хмельниччині, прочани УПЦ (мп) вирушили до Почаєва

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую