Майонез, капуста, морква, огірки – під забороною. «Майонез – не найкращий продукт для приготування страв у майже сорокаградусну спеку, проте повністю відмовитися від нього неможливо, – коментує ситуацію завідувач відділення гігієни харчування головної державної санітарно-епідеміологічної служби міста Хмельницького Валентина Щавінська. – Але якщо у закладі немає відповідних умов для зберігання страв із майонезом (скажімо, є холодильник, але немає кондиціонерів) – ми забороняємо його використання. Реалізація ж салатів з майонезом, виготовлених на кухнях супермаркетів, за дотримання відповідних санітарно-гігієнічних умов є цілком законною. Хоча, заправляти салат майонезом найкраще безпосередньо перед його придбанням, та й то, лише на прохання покупця».
Софія ЖУКОВСЬКА.