Про факти біографії морозива можна дізнатися, спробувавши його на смак. Якщо структура однорідна, без крижаних грудочок, швидше за все, морозиво зберігалося належним чином. Якщо ж воно поколює язик, то, ймовірно, заморожувалося повторно. А отже, зіпсується раніше від зазначеного терміну придатності, не кажучи вже про те, що під час розморожування продукт міг чим завгодно “заразитися”. Пошкоджена форма продукту також свідчить про те, що поводилися з ним не найкращим чином. Вагове морозиво може також бути джерелом бактерій, якщо мірна ложка для кульок не опускається в спеціальний розчин після набирання кожної порції. Поцікавтеся у продавця, у чому він її ополіскує, - він зобов'язаний це знати. Якщо бачите, що не ополіскує взагалі, в цьому місці купувати морозиво не варто.
Нині в багато молочних продуктах замість тваринних жирів (корисних і, відповідно, дорогих) додають дешеві олії - кокосова, пальмова та рапсова. І хоча найкориснішими з холодних десертів вважаються “Пломбір”, “Вершкове” або “Молочне” морозиво, навіть у них недобросовісні виробники примудряються замішувати рослинні домішки. Тому звертайте увагу не тільки на назву, але й на склад. На смак рослинний жир також можна відрізнити - він залишає на піднебінні тонку плівку. До речі, фруктовий лід загрожує ще й виникненням різних алергічних реакцій, особливо у дітей, - як правило, в нього додають багато ароматизаторів та хімії. Якщо в складі такого морозива зазначено більше трьох найменувань барвників, дітям його давати навряд чи варто. В якісному продукті на першому місці в цьому списку повинна бути зазначена вода, на другому - фруктовий сік або пюре. Такий лід може бути навіть корисним!