ye-logo.v1.2

Хмельницький суд ув'язнив розповсюджувача сепаратистської газети “Новороссия”

Суспільство 4292
Андрія Орєхова взяли під варту у залі суду.
Андрія Орєхова взяли під варту у залі суду.. Фото: Правого сектору зі сторінки у "Вконтакті"

Його поплічниця отримала випробувальний термін.

Хмельницький міськрайонний суд визнав винним Андрія Орєхова у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України (частина друга статті 110 Кримінального кодексу України). Чоловіка покарали п'ятьма роками ув'язнення, його взяли під варту одразу у приміщенні суду.
Оксану Корецьку, яка допомагала Андрію Орєхову розповсюджувати газету “Новороссия”, також приговорили до п'яти років позбавлення волі, але з випробувальним терміном у два роки.

"У суді доведено, що житель м. Хмельницького, вступивши у попередню змову зі своєю знайомою, розповсюджували серед містян газету «Новороссия». В друкованому виданні містилися публічні прямі заклики до підтримки терористів та протидії законній владі України. Крім того, засуджений через відеоконференції в Інтернеті публічно закликав українських громадян до вказаних незаконних дій. Під час обшуків за місцем проживання цих осіб було вилучено примірники газети «Новороссия», комп’ютерну техніку, засоби зв’язку та власні записи, які підтверджують їхню протиправну діяльність", - повідомляє прокуратура Хмельницької області.
Нагадаємо, у липні СБУ затримали у Хмельницькому групу людей, яка займалася розповсюдженням сепаратистської газети “Новороссия”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую