FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
5 Липня, 2024

Музиканти, які від «Республіки» їздили до Німеччини, виступлять на фестивалі у Кам'янці

Новостворений колектив виступить на головній сцені «RespublicaFEST». Фото: з офіційної сторінки «Kultur Aktiv» у «facebook»

У складі колективу буде 6 українських і 6 німецьких музикантів.

Нагадаємо, що в червні «RespublicaFEST» у партнерстві з німецьким «Kultur Aktive» організували проект «Music Factory». У результаті – шість українських музикантів і два арт-менеджери на тиждень поїхали до Дрездену (Німеччина), щоб безкоштовно повчитися у кращих професіоналів країни.

Окрім теорії з музичного менеджменту, мастер-класів з написання пісень, концертів та екскурсій, разом з німецькими колегами вони підготувати годинну програму виступу для музичного фестивалю «Bunte Republik Neustadt». І все це – за кошти Міністерства закордонних справ Німеччини.

Цими щасливчиками стали: фронтмен гурту «Simone Stone» Віталій Симоненко (м. Київ), віолончеліст проекту «SHKLO» Іван Корольов (м. Харків), солістка проекту «Vahomo» Люба Гук (Київ), барабанщик гурту «The Same Toy» Артем Паламарчук (м. Київ), людина-оркестр Андрій Шамрай (м. Хмельницький) і учасниця електронного гурту «Zapaska» Яніна Шпачинська (м. Кам’янець-Подільський).

А арт-менеджерів організатори відібрали особисто: це Олександр Кохан – журналіст з Кам’янця-Подільського, і Катерина Леонова – менеджер з Дніпра.

 

У Німеччині Яніна Шпачинська (на фото – праворуч) виконала свою пісню і співала у складі тріо. 
Фото: respublicafest.com

«Ми дуже серйозно віднеслися до відбору учасників проекту – з усієї Украни було подано більше 100 заявок, тому ми їх прослуховували в два етапи і з допомогою знайомих експертів, котрі в музичній сфері працюють не перший рік. Дуже раді, що по факту вийшло зібрати креативних людей із зовсім різним досвідом, що стало стимулом до супер нестандартних ідей і чудових пісень у підсумку», – розповіла куратор проекту «Music Factory» і програмний директор фестивалю «RespublicaFEST» Альона Дмуховська.

Перша частина проекту тривала з 11 по 20 червня у місті Дрезден.
Фото: з офіційної сторінки «Kultur Aktiv» у «facebook»

Так, 16 креативних і яскравих особистостей з різних куточків України та Німеччини, із зовсім різним досвідом та світосприйняттям, за лічені дні порозумілись, написали пісні, відрепетирували їх та оформили у цікавий живий виступ, з яким тепер приїдуть і до України.

Наступний етап проекту відбудеться наприкінці серпня у Кам’янці-Подільському. Андрій Захарко, директор фестивалю «RespublicaFEST», розповів, що саме там учасники пройдуть другу частину навчання, відрепетирують свою програму і у неділю, 3 вересня, представлять її на головній сцені фестивалю.

Детальніше про кожного з учасників і те, чим вони займалися у місті на березі Ельби, можна дізнатися тут