ye-logo.v1.2

Свято Стрітення в Хмельницькому: без шашликів, горілки, а з фотозонами (ФОТО+ВІДЕО)

Культура 14383

У парку імені Чекмана пройшли народні гуляння.

11 лютого в Хмельницькому провели зиму та зустріли весну. І, хоч свято Стрітення за календарем ще буде 15 лютого, але в парку Чекмана його вже відзначили. Причина – 15 лютого робочий день, а святкувати наступного вік-енду, напередодні четвертої річниці Революції Гідності, було б аморальним.

Перше, що кинулося в очі чи навіть, вибачте, у ніс… відсутність запахів смаженого шашлика. На відміну від попередніх років, коли на свято проводів зими – зустрічі весни, ледь не через кожні 10 метрів смажили м’ясо, цього року… Шашликів ми не побачили. Торгівля, звісно, була. Але не такою масовою, як, до прикладу, торік.

Чай, кава, бутерброди, попкорн тощо – все це можна було придбати. А ось алкоголю, який, таке враження, раніше був якимось атрибутом святкування в парку імені Чекмана, не продавали.

При вході в парк грав оркестр. Фото Артема Баландіна

Торгівля в парку була. Безалкогольна.

«А де шашлики та горілка?» - при зустрічі запитуємо в начальника управління культури Артема Ромасюкова. «Ми наполягали на тому, щоб ті, хто будуть торгувати сьогодні, не смажили шашлики та не торгували спиртним, - пояснив Артем Євгенович. – Наче дотримуються».

Зустріч зими із весною. Фото Артема Баландіна

За один люля-кебаб потрібно було викласти від 50 гривень.

У парку можна було скоштувати й плов.

Утім, гуляючи парком, нам доводилося зустрічати людей, які «грілися» спиртним. Казали, що з собою принесли. А ось на торгівельних ятках на наше запитання: «А у вас є щось міцніше, ніж чай чи кава», хитали головою та промовляли: «Ні». Мангали ж були. Ось тільки смажили на них або люля-кебаб, або рибу, або сардельки.

Фотозон у парку було чимало.

Цьогорічні проводи можна назвати… святом фотозон. Їх було "надцять". Зроблені, переважна більшість, навчальними закладами міста. Тому й не дивно, що хмельничани, які прийшли в парк, фотографувалися біля них.

Ну, а на сцені в парку відбувалося театралізоване дійство «Лютий лютує – весні дорогу готує», виступ «Козаків Поділля», а ввечері… розпочалася дискотека.

Коментарі:

Адміністратор 12.02.2018 09:09

Шановний пане Олександр. Автор у тексті написав: "Шашликів ми не побачили". Твердження того, що їх взагалі не було, немає. Суть у тому, що такої кількості, як раніше, не було. Можливо, і був поодинокий випадок. Але дякуємо вам за ваш коментар

Александр 11.02.2018 22:13

пі***ш ч**и продавали шашлик і бухло біля площі по 400грн. за кг.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую