FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
3 Липня, 2024

У підземному переході в Хмельницькому розвішали понад сотню світлин

Фотографії розвішали у на стінах підземного переходу. Фото: із фейсбук-сторінки Сергія Аніськова

Ідея проекту – поширити культуру серед людей.

Ще влітку у підземному переході, що у мікрорайоні Виставка, з’явилися перші світлини із проекту фото стріт-арту Сергія Аніськова «Культура іде в народ». Учора, 10 жовтня, цю колекцію поповнили.

Сергій розповідає, що уже кілька разів разом із волонтерами довішував там не тільки свої роботи, а інших хмельницьких авторів.

«Ідея проекту в тому, що культура іде в народ. Люди постійно кудись поспішають, живуть, заробляють гроші, виховують дітей. Не всі доходять до бібліотек чи музеїв. Тому вирішив реалізувати таку ініціативу - повішати світлини в підземному переході. Він трохи віддалений від центру і тудою часто ідуть люди, які прямують у Дендропарк. Загалом є 108 світлин. Серед них, як мої, так і інших хмельничан», - каже Сергій Аніськов.

За його словами, час від часу зі стіни переходу зникають фотороботи і на їх місці з'являються, ті які він точно не чіпляв. Називає це Сергій інтерактивною взаємодією і закликає долучатись містян.

«Там світлин ще 300 влізе. Це ініціатива не руйнувати, а творити. Проект відкритий, тому долучитись може кожен - прийти і почепити фото. Головна ідея - зробити містян культурнішими», - зазначив куратор фотострітарту.

Сергій Аніськов розповідає, що світлини у переході це лише перша частина проекту «Культура іде в народ». Другу він реалізовує в парку імені Івана Франка. Там час від часу з'являються розвішані аркуші із віршами українських авторів.