FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
6 Травня, 2024

У Хмельницькому відбудеться допрем’єрний показ української народної кінострічки "Чорний Козак"

Зібрані кошти буде передано на реабілітацію воїнів, які отримали поранення під час бойових дій. Фото: uain.press

На створення фільму пішло майже 10 років.

 Фільм про містичну історію кохання, героїзм, звичаї та магію, за мотивами казки Сашка Лірника, в широкому прокаті буде з 25 жовтня. У п’ятницю ж, 19 жовтня, у Хмельницькому пройде допрем’єрний показ «Чорного козака».

«Кіно, що створене за волонтерські кошти, і всі гроші, які будуть отримані від прокату буде віддано на допомогу пораненим воїнам, тим, хто боронить нашу Неньку зараз. Кіно-казка, історія містичного кохання. Романтичний сюжет, традиції, культура вплітаються в звуки схрещених щабель», - пишуть організатори.

Фільм знято народною кіностудією «Мальва» та громадською ініціативою «Толока. Легедзине». Єдина професійна акторка, яка зіграла у фільмі, Марина Юрчак. За сюжетом, події відбуваються в ХVII столітті.

Козацька вдова Ганна помічає, що вночі хтось став допомагати по господарству. Підстерігши, вона побачила козака, одягненого в чорне. Закохавшись в нього, жінка дізнається, що він проклятий сотником. Тепер лише вночі козак може вийти зі спільної могили, щоб допомогти людям. Якщо запізниться до сходу сонця — залишиться там назавжди.

Допрем’єрний показ фільму «Чорний козак» пройде у кінотеатрі імені Т. Шевченка. Початок о 19 годині. Вартість квитків – 60 гривень.