FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Квітня, 2024

У центрі Хмельницького пройшов парад вертепів (ФОТО, ВІДЕО)

Святкова хода розтягнулася на кілька десятків метрів.

Центром Хмельницького сьогодні, 8 січня, пройшла вертепна хода. Містяни, одягнувшись у вбрання різдвяних персонажей, йшли вулицею Проскурівською, співаючи колядки та щедрівки.

У загальноміському колядуванні взяли участь близько 30 творчих та освітніх колективів міста. Загалом до театрального дійства долучилися кілька сотень хмельничан.

Рух на перехрестях з вулицею Проскурівською заради святкової ходи на деякий час призупиняли. Перехожі зі здивуванням зупинялися подивитися на вертеп та знімали дійство на телефони. Пройшовши від «Дитячого світу» до Різдвяного ярмарку, учасники ходи продовжили колядувати на майданчику біля кінотеатру Шевченка. Після цього розпочалися театральні виступи на сцені.

«Сьогодні ви почуєте стародавні коляди, побачите давні обряди: Маланка, коза, ляльковий вертеп, - розповіла перед початком театрального дійства керівник фольклорного гурту “Ладовиці” Ірина Телюх. - Всі учасники готувалися. Всім хочеться подарувати свої таланти, щоб хмельничани насолоджувалися, і щоб свято увійшло в їхні душі».

Патрульні призупиняли рух автомобілів на пішохідних переходах

Розпочався парад вертепів о 16-ій годині біля "Дитячого світу"

 Хмельничани одяглися в персонажей різдвяного вертепу

Багато перехожих фотографували святкову ходу

Святкове дійство тривало кілька годин

До вертепу долучилися і дорослі, і діти

Морозна погода не завадила хмельничанам організувати свято

Учасники ходи продовжили щедрувати просто зі сцени