ye-logo.v1.2

Як у Хмельницькому готуються до «Монологів війни»

Культура 3351

Театралізоване дійство збере на сцені історії волонтерів та учасників неоголошеної війни.

Вже декілька тижнів у приміщенні міського будинку культури тривають репетиції вистави "Монологи війни". На одну з них завітали кореспонденти «Є».

«Учасники АТО і волонтери розповідатимуть свої історії. Актори народного театру «Дзеркало» будуть робити театралізацію, яка виражатиме метафорично і образно цей пласт російської агресії. Театралізація вистави здійснюватиметься в різних варіантах і вирішеннях, буде багато декорацій і багато зброї»,- розповідає про виставу її режисер Володимир Павловський.

За його словами, розповідатимуть глядачам історії і завдяки музичним композиціям: «Пісні, які виконуватимуть на сцені, також будуть театралізовані, такого ще ніхто не робив у Хмельницькому. Називається цей жанр – зорова пісня. І саме дійство і принцип підходу до театралізованого видовища буде новим для хмельничан. Все відбуватиметься нон-стоп, драматургія проявлятиметься на одному диханні».

Володимир Павловський розповідає, що вистава - це не тільки патріотична акція, а і сегмент арт-терапії.

«Я вважаю, що це надзвичайно корисний для міста проект саме в тому плані, що вистава - це не тільки патріотична акція, а й сегмент арт-терапії. У хлопців в підсвідомості засіло багато болю, в такий спосіб вони його позбуваються. Це набагато легше, ніж сидіти і розповідати психологу. Знайти героїв було нелегко, 80 відсотків відмовилось з різних причин. Ті, хто погодився, просто розповідають свої історії», - каже режисер.

Серед учасників - Олександр Маковей, позивний «Макоша», боєць восьмого окремого полку спеціального призначення. Його історія - про деблокацію луганського аеропорту. Зараз актор-аматор, каже, що бореться з хвилюванням і розгубленістю.

«Я вважаю, що це вже історія. Хочу донести це до сучасного молодого покоління. Для мене це все вперше, тому я вчуся. Найтяжче - це розповідати так, щоб тебе зрозуміли», - ділиться Олександр.

Олександр Маковей - боєць восьмого окремого полку спеціального призначення, розповість на сцені свою історію.

Ще одна учасниця волонтерка Леся Стебло розповідає, що одразу зголосилася, коли надійшла така пропозиція,

«Це те, чим я живу останні п’ять років. Це те відчуття яке змінило мій світогляд і коло моїх друзів. В такий спосіб хочеться донести людям, чому я і багато моїх однодумців займаються волонтерством», - розповідає пані Леся.

За словами помічниці режисера Наталії Паляниці, у виставі задіяно багато цікавих та креативних рішень. Цільова аудиторія – це сучасна молодь. Основний акторський склад - це учасники АТО, волонтери та актори народного театру міського будинку культури «Дзеркало». Також до вистави долучились і актори-аматори – студенти та бажаючі.

Прем’єра вистави відбудеться 20 лютого у міському будинку культури.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую