FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
2 Травня, 2024

«Леді Капулетті» на сцені хмельницького монотеатру завершила фестиваль «Відлуння»

Леді Капулетті у виконанні Ганни Яремчук. Фото: автора

Цього року на монофестивалі виступили актори з шести країн.

Вчора, 12 червня, у Хмельницькому в монотеатрі «Кут» завершився 21 фестиваль моновистав «Відлуння». Впродовж п’яти днів глядачам продемонстрували дев’ять унікальних вистав. Участь у театральному дійстві взяли актори з України, Чорногорії, Вірменії, Литви, Казахстану, Ізраїлю та Іспанії. Кожна вистава на фестивалі, як і щороку, проходила рідною мовою.

В останній фестивальний день на сцені монотеатру виступило дві українські акторки – Марина Святненко з виставою «Муза» та Ганна Яремчук з виставою «Леді Капулетті». Моновистави зібрали справжній аншлаг, тож організаторам довелось облаштувати додаткові місця для глядачів.

Завершилось цьогорічне «Відлуння» шекспірівською трагедією. Героїня спектаклю – Леді Капулетті, мати Джульєтти. Як зазначають автори вистави, це історія мовчання. «Пристрасть нестримна, незгасима, невловима. Та, що вибиває з соціального, майнового, сімейного стану. Та, що випалює всі інші фарби життя. Та, з котрої може вирости життєдайне кохання. Та, що може зачинити всі двері. Хто б міг подумати, що саме така пристрасть поселилась у серці скромної шекспірівської героїні «другого плану» - леді Капулетті», - описують виставу режисери.

В останній день фестивалю виступили українські акторки.

Леді Каулетті постає в образі молодої жінки, яка пішла в монастир. Вона розповідає свою історію життя, про свій біль, розчарування, кохання та втрату. Втрату єдиної доньки Джульєтти та коханого чоловіка Тибальда, з яким вона зраджувала чоловіка.

У спектаклі матір Джульєтти постала у головній ролі.

Хмельничани побачили Леді Катулетті з нової точки зору.

Після вистави відбулося урочисте закриття фестивалю моновистав «Відлуння». І хоча він не мав конкурсного характеру, театральні експерти вручили кожному учаснику особливу нагороду, підкресливши таким чином родзинку актора чи актриси.

Учасникам фестивалю вручили дипломи.

Закордонні учасники фестивалю під час урочистостей розповіли про свої враження від перебування у Хмельницькому.