FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Червня, 2024

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 19-25 серпня

Цього тижня хмельничани відзначатимуть День Незалежності . Фото: ілюстративне з архіву редакції

Програма заходів.

Цього тижня у Хмельницькому, як і в інших містах України, відзначатимуть День Незалежності. З цієї нагоди у місті запланували святкову програму, план заходів якої згодом можна буде переглянути на сайті "Є".

Але крім тематичних подій, найближчими днями у місті буде чимало цікавого. Мистецькі виставки, корисні майстер-класи, благодійні акції зможуть відвідати хмельничани.

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї діє постійна експозиція "Натхненні Бойчуком", нещодавно відкрили проект-дослідження "Парадний портрет" та персональну виставку живопису "Ритми Міста". В арт-центрі "Масло" демонструють виставку київського митця Юрія Сивирина "Великий Інший ". У музеї історії міста триває виставка живописних картин Леоніда Бессараби.

Щоб ви не пропустили найцікавіше, сайт "Є" підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом вихідних у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (19 серпня)

Курс "Казка у піску"

Серпень - останній місяць літа. І це чудова можливість психологічно підготувати ваших дітей 6-11 років до школи, допомогти їм легко пройти адаптацію до цікавих але й виснажливих шкільних буднів.

Коли: 18:30
Де: Дитячий психолог-психотерапевт, вул. Подільська, 93

Вівторок (20 серпня)

Фото: ілюстративне mrfab.info

Велозаїзд "Яскрава Ніч"

Яскрава Ніч "- це нічний заїзд для тих, хто прикрашає свій велосипед світлоелементами, тим самим перетворюючи звичайну ніч у яскраву.

Коли: 22:30
Де: Білий міст на в'їзді у парк культури і відпочинку ім. М. Чекмана
Вартість: безкоштовно

Футбол. Кубок України

Відбудеться перший попередній етап чемпіонату Кубок України. Гратимуть "Поділля" (Хмельницький) та "Полісся" (Житомир).

Коли: 17:00

Де: стадіон "Поділля", вул. Проскурівська, 83/1

Вартість: безкоштовно

Творча зустріч з Наталією Звіададзе (Грузія)

Звіададзе Наталія (Ната) Марківна – член Національної спілки фотохудожників України і член художньої ради Асоціації фотографів Грузії, Excellence Photographer of The International Federation of Photographic Art (ЕFIAP). Улюблені жанри: стріт, натюрморт, «світловий пензель».

Коли: 17:00
Де: Хмельницький музей-студія фотомистецтва, вул. Проскурівська, 56

Проект "Професії майбутного"

Чарльз Дарвін сказав: "Якщо ви вдало оберете професію і докладете до неї душу, то щастя саме знайде вас". Тому Молодіжний центр хоче направити Вас в сторону щастя за допомогою цієї інтерактивної лекції. Ви дізнаєтесь які професії будуть актуальними в майбутньому.

Коли: 17:00
Де: Молодіжний Центр, вул.Кам'янецька 63
Вартість: безкоштовно

Портфоліо-Рев'ю для фотографів

Портфоліо-Рев'ю — загальноприйнятий у світовій практиці дієвий спосіб розвитку творчого потенціалу і сприяння становленню професійної кар'єри фотографів, дизайнерів, художників та представників інших творчих візуальних професій. Портфоліо-Рев'ю дає можливість одночасно в одному місці зустрітися з компетентними людьми у сфері візуальних мистецтв та показати їм свої роботи. Ціллю хмельницького Портфоліо-рев'ю для фотографів є пошук перспективних авторів, надання їм допомоги в творчому розвитку, заохочення до участі у фотопленерах, конкурсах та фестивалях, пошук кандидатів у члени НСФХУ.

Коли: 13:00
Де: музей-студія фотомистецтва, вул. Проскурівська, 56
Вартість: безкоштовно

Читальний зал просто неба у сквері ім. Т. Шевченка

Організовує Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека. Щовівторка та щочетверга ви зможете ознайомитися з новинками літератури, свіжою пресою, узяти участь у акціях, майстер-класах, цікаво та змістовно провести свій вільний час, а також узяти необхідну літературу додому.

Коли: 11:00
Де: Сквер ім. Т. Шевченка, вул. Проскурівська, 40
Вартість: безкоштовно

Середа (21 серпня)

Фото: ілюстративне zhitomir.today

Мистецький проєкт "Бачити серцем"

Це мистецький захід для людей з інвалідністю по зору. «Незрячих людей познайомлять з живописними творами народного художника України – Юрія Камишного. До картин відомого митця написано багато віршів та пісень, більшість з них виконають незрячі люди, зокрема гурт «Гармонія»», - додають у музеї.

Коли: 11:00
Де: ХОХМ, вул. Проскурівька, 47

Семінар: "Як стати web-розробником? З чого почати?"

Вас цікавить питання, хто такий web-розробник і скільки заробляють фахівці даної професії? Приходьте на семінар «Як стати web-розробником? З чого почати?». І ви зможете отримати покрокову інструкцію - як стати провідним фахівцем. 

Коли: 18:30
Де: Комп’ютерна Академії “ШАГ”, вул. Подільська, 93 (2-й поверх)
Вартість: безкоштовно

Лекція "Дитячий садок. Адаптація. Очікування та реалії."

Зустріч для батьків, психологів, вихователів і усіх, кому цікаве психічне здоров'я дітей.

Коли: 17:30
Де: Подільський Тренінговий Центр, вул. Соборна, 1
Вартість: 200 гривень

Тренінг для молодих сімей

Запрошують усіх матусь та діточок щосереди в Молодіжний центр. Тут обмінюються позитивним досвідом, взаємною підтримкою, займаються грою та творчістю, вивчають український фольклор.

Коли: 17:30
Де: Молодіжний центр, вул. Кам'янецька, 63
Вартість: безкоштовно

Четвер (22 серпня)

Фото: ілюстативне stock.adobe.com

Акція «Готуємо дітей до школи»

Захід буде проводитися для дітей з багатодітних сімей.

Коли: 11:00
Де: Хмельницький обласний театр ляльок "Дивень", вул. Проскурівська, 46
Вартість: безкоштовно

Клуб психологічного кіно "Хто голова в сім’ї ? Все про розподіл ролей"

Цього разу хочуть поговорити про розподіл ролей в сім’ї. Яким чином відбувається розподілення ролей у стосунках? Що впливає на цей процес? Як зробити так, щоб жінка залишалась жінкою, а чоловік - чоловіком у стосунках?

Коли: 19:00
Де: Медіазал "Оскар", провулок Пекарський, 6
Вартість: 250 грн

Інклюзивно-ресурсна зустріч

Свідома молодь розуміє, що кожен з нас різний, але всі ми ще з пелюшок бажаємо мати рівні можливості для соціалізації всебічного розвитку та дозвілля. Але доступність до цих можливостей мають далеко не всі, особливо якщо є певні вади у здоров`ї. На зустріч запросили одних з найкращих практиків в інклюзивному напрямку, - це Хмельницький інклюзивно-ресурсний центр, спеціалісти якого знають все і навіть більше про роботу з такими верствами населення.

Коли: 12:00
Де: Молодіжний Центр, вул.Кам'янецька, 63
Вартість: безкоштовно

Майстер-клас "Інтуїтивний живопис"

Картина - це цінний та оригінальний подарунок, який завжди буде у вас на видному місці і приноситиме насолоду від споглядання. Зробіть собі або своїм близьким приємний подарунок. Кожен четвер о 18:00 запрошує Світлана Мельничук на майстер - клас з інтуїтивного живопису для дітей та дорослих.

Коли: 18:00
Де: Творча майстерня, вул. Проскурівська, 15
Вартість: 270 гривень

Фотовиставка "Стежками Хортиці"

Щорічний всеукраїнський фестиваль фотографії #UkrainianPhotoCamp — це єдиний та унікальний в своєму роді захід національного масштабу. Кожного року він проводиться у різних мальовничих та сакральних куточках України і об'єднує фотографів різних жанрів та різних регіонів країни в одну сім'ю. Вони знайомляться, обмінюються досвідом та досягненнями у сфері улюбленої справи — фотомистецтва, спільно навчаються, змагаються, відпочивають та насолоджуються красою і різноманіттям нашої рідної землі, “оспівуючи” її у своїх роботах.

Коли: 16:00
Де: Хмельницький музей-студія фотомистецтва, вул. Проскурівська, 56
Вартість: безкоштовно

Читальний зал просто неба у сквері ім. Т. Шевченка

Організовує Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека. Щовівторка та щочетверга ви зможете ознайомитися з новинками літератури, свіжою пресою, узяти участь у акціях, майстер-класах, цікаво та змістовно провести свій вільний час, а також узяти необхідну літературу додому.

Коли: 11:00
Де: Сквер ім. Т. Шевченка, вул. Проскурівська, 40
Вартість: безкоштовно

П'ятниця (23 серпня)

Фото: ілюстративне з архіву редакції

Флешмоб (кольоровий забіг із фарбами холі)

У Хмельницькому до Дня державного прапора відбудеться флешмоб (кольоровий забіг із фарбами холі). До участі запрошуються всі охочі.

Коли: 17:30
Де: збір біля кінотеатру Шевченка
Вартість: безкоштовно

Кліматична гра "АПОКАЛІПСИС" / МКМ

Чи готові ви до Апокаліпсису? Сподіваються що так! Адже це мега крута еко-гра і такого у нашому місті ще не було! Долучайтеся до участі у грі... і хто знає, можливо вам вдасться вийти переможцем та ще й отримати усілякі еко-ніштяки

Коли: 13:00
Де: Молодіжний Центр, вул. Кам'янецька, 63
Вартість: безкоштовно

Фестиваль "Остання столиця" (Кам'янець-Подільський)

Цього року у Кам’янці-Подільському на фестивалі історичної реконструкції "Остання столиця" згадають та вшанують добу Директорії,етап становлення української державності 20-х років минулого століття. Адже саме у Кам’янці, неподалік Троїцької церкви, у колишньому готелі "Бель-вью" з червня 1919 року тимчасово перебував Уряд УНР. Тож місто фактично стало останньою столицею держави. Зазвичай "Остання столиця" проходить у форматі музейно-освітнього заходу. Головним едементом є реконструкція вуличного бою між військами УНР і більшовиками.

Коли: 10:00
Де: Старе місто, площа Вірменський ринок
Вартість: безкоштовно

Moto Festival "Wer Wolf 2019 - VIKING" (Меджибіж)

Фестиваль буде проводитись на території Меджибізької фортеці протягом 23-24-25 серпня, роз'їзд 26 серпня! Тематикою цьогорічного фестивалю стануть - ВІКІНГИ! Байкери найкраще втілюють сьогодні тогочасну епоху і є справжніми мужніми вікінгами на своїх залізних конях. Прекрасні дівчата в образі Валькірій, зможуть показати жіночий дух та магію того часу. На фестивалі спробують передати часи важких мечів і темних законів, відтворити середньовічну атмосферу, провести справжні паралелі між часами вікінгів і байкерів.

Коли: 14:00
Де: Державний історико - культурний заповідник "Межибіж", вул. Замкова, 1
Вартість: 200-400 гривень

Субота (24 серпня)

Фото: ілюстартивне з архіву редакції

Парад вишиванок до Дня Незалежності України

Запрошують усіх мешканців та гостей міста на щорічний, традиційний парад вишиванок, присвячений 28-тій річниці Незалежності України.

Коли: 17:00
Де: З майдану Незалежності до Молодіжного парку
Вартість: безкоштовно

Урочисті заходи з нагоди 28-ї річниці Незалежності України

З нагоди 28-ї річниці Незалежності України відбудуться урочисті заходи. Запрошують усіх мешканців та гостей міста.
Коли: 10:00
Де: Майдан Незалежності
Вартість: безкоштовно

Святковий концерт до Дня Незалежності

Святковий концерт у Молодіжному парку відбудеться за участі гуртів «Шпилясті кобзарі» та «Мотор’ролла».

Коли: 18:00
Де: Молодіжний парк
Вартість: безкоштовно

Fitness City. bodyART. Алла Афанасьєва

bodyART - нова концепція фітнесу, що підкорила Європу, Америку та Японію! В рамках концепції bodyART тіло людини сприймається як єдність трьох складових Тіла, Свідомості та Душі. Включає в себе активне функціональне навантаження, спеціальні терапевтичні вправи та фазу розслаблення. Основний акцент спрямований на дихання. Дихання - це зв'язок між тілом та енергією. Програма bodyART допомагає людям знайти баланс та гармонію, зняти стрес, позбутися негативних емоцій, отримати позитивний настрій.

Коли: 9:00
Де: Стадіон "Поділля", вул. Проскурівська, 83/1
Вартість: безкоштовно

Неділя (25 серпня)

Майстер-клас з робототехніки

Запрошують відвідати драйвовий майстер-клас зі справжньої робототехніки, який закінчиться перегонами власностворених запрограмованих роботів.

Коли: 13:00
Де: Робоклуб "Винахідник", ТЦ "Атріум", 3 поверх, вул. Проскурівського підпілля, 63
Вартість: 100 гривень

Ретро-вечірка "Для тих, кому за..."

Розпочинається сезон ретро-вечірок. До участі запрошують усіх охочих.

Коли: 17:00

Де: Сквер ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість: безкоштовно

Йога вихідного дня

Усіх охочих запрошують на заняття з йога-гімнастики. Виконання вправ в парку не лише підвищує їх цілющу дію на тіло і загальний психоемоційний фон, це також прекрасна можливість насолодитися єдністю з природою. Приходьте в зручному одязі та зі своїм килимком.

Коли: 8:30

Де: Молодіжний парк (міський пляж).

Вартість: Плата за заняття вільна (прояв вашої вдячності піде на благодійність дітям)

 

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є», або на нашій сторінці «Сайт Є. Афіша» в «Фейсбуці», а також приєднуйтеся до «Є Афіша Хмельницького» у «Viber».

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку info@ye.ua, або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.