FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
30 Червня, 2024

Тиждень у Хмельницькому: куди піти 26 серпня - 1 вересня

Куди піти у Хмельницькому протягом тижня, читайте в нашій афіші. Фото: автора

Програма заходів.

Щоб останній тиждень літа хмельничанам надовго запам'ятався, у місті підготували чимало яскравих подій. Одразу два допрем'єрних покази українських фільмів запланували найближчими днями. Для батьків та школярів підготували кілька корисних майстер-класів напередодні школи.

Серед цікавинок цього тижня незвичайна презентація - хмельничанам покажуть книгу-комікс "Таємниці Хмельвіля". У п'ятницю в Хмельницькому стартує фестиваль "Республіка". Триватиме він три дні і цьогоріч здивує чималою кількістю новинок.

Не забувайте про виставки, які діють у нашому місті. У Хмельницькому обласному художньому музеї діє постійна експозиція "Натхненні Бойчуком", проект-дослідження "Парадний портрет" та персональна виставка живопису "Ритми Міста". У музеї історії міста триває виставка живописних картин Леоніда Бессараби. У музеї-студії фотомистецтва відкрили виставку світлин під назвою "Стежками Хортиці".

Щоб ви не пропустили найцікавіше, сайт "Є" підготував для вас чергову підбірку подій, які відбудуться протягом тижня у Хмельницькому.

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

Понеділок (26 серпня)

Фото: KinoFilms.ua

Фільм «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас»

Військова драма «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас» заснована на реальних історіях ветеранів-добровольців. Сценарій до фільму написав Михайло Бриних, який понад два роки збирав матеріали для фільму, використовуючи спогади ветеранів та матеріали у пресі. Аби правдиво зобразити події, режисер залучив до зйомок не лише професійних акторів, а й безпосередніх учасників тих подій. Загалом у зйомках було задіяно близько сотні акторів та 20 бійців «Донбасу». Роль Бішута виконав сам прототип, справжній Тарас Костанчук. Бійці батальйону «Донбас» самі спонсорували проект та впродовж 4 місяців вчили акторів поводитися зі зброєю, аби уникнути «штучної» атмосфери у кадрі. Знімали у Києві, Кіровоградській та Чернігівській областях.

Коли: 14:00

Де: Кінотеатр імені Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Cемінар "Що потрібно знати батькам школярів"

Ви дізнаєтеся: - Чому діти можуть, але не хочуть вчитись; - Лайфхаки, як мотивувати дитину до навчання; - Що потрібно знати сучасним батькам; - Як знайти спільну мову з дитиною; - Прості дії, які потрібно застосовувати, щоб виростити справжнього лідера.

Коли: 18:30

Де: "Family Club", Проспект Миру, 63А

Вартість: безкоштовно

Захід-нагородження "Конкурс дитячих рукописів"

До 24.08 в книгарні "Є" м. Хмельницького тривав конкурс на найкращі оповідання/поезію від дітей, що люблять писати та досягли віку 8+. Серед конкурсних робіт, учасниками журі буде обрано двох переможців, в номінаціях "Поезія" та "Проза". Всі учасники обов'язково отримають подарунки.

Коли: 14:00

Де: Книгарня "Є", вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Футбол. Кубок області

Відбудеться фінальний матч. Гратимуть "Епіцентр" (Дунаївці) і "Іскра" (Теофіполь).

Коли: 14:00
Де: спортивний комплекс "Поділля", вул. Проскурівська, 83/1
Вартість: безкоштовно

Вівторок (27 серпня)

Фото: facebook.com

Презентація проєкту "Інтерактивний комікс "Таємниці Хмельвіля"

Книга-комікс "Таємниці Хмельвіля" - унікальний для нашого міста проєкт. Організатори переконані: що більше ти знаєш про рідне місто - то більше ним пишатимешся! Масонські ложі, цукрові афери, ілюзіон та зимовий екстрім - і це тільки початок! Наше місто має ще багато цікавих локацій і... таємниць. В рамках проєкту буде презентований також мобільний додаток. Як додаток, так і книга - двомовні: в українській та англійській версіях.

Коли: 17:00
Де: Книгарня "Є", вул. Проскурівська, 2
Вартість: безкоштовно

Футбол. Кубок України

Відбудеться другий попередній етап. Гратимуть "Поділля" (Хмельницький) і "Волинь" (Луцьк).

Коли: 17:00
Де: спортивний комплекс "Поділля", вул. Проскурівська, 83/1
Вартість: 30 гривень

Читальний зал просто неба у сквері ім. Т. Шевченка

Організовує Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека. Щовівторка та щочетверга ви зможете ознайомитися з новинками літератури, свіжою пресою, узяти участь у акціях, майстер-класах, цікаво та змістовно провести свій вільний час, а також узяти необхідну літературу додому.

Коли: 11:00
Де: Сквер ім. Т. Шевченка, вул. Проскурівська, 40
Вартість: безкоштовно

Середа (28 серпня)

Фото: ілюстративне kyiv.dityvmisti.ua

Сімейний майстер-клас з робототехніки

Під час літніх канікул, що може бути краще, ніж провести час зі своєю дитиною пізнавально та з користю? Roboclub "Винахідник" дає чудову можливість поринути у світ робототехніки та відчути себе справжньою командою інженерів-робототехніків для вас та ваших діток. Обов'язкова участь одного з батьків.

Коли: 18:00
Де: Робоклуб "Винахідник", ТЦ "Атріум", 3 поверх, вул. Проскурівського підпілля, 63
Вартість: 200 гривень

Майстер-клас "WeDo 2.0"

Майстер-клас "WeDo2.0" - це чудова можливість для юного винахідника спробувати свої сили у робототехніці, скласти свого першого робота та ще й запрограмувати його! Тривалість - 1,5 години.

Коли: 15:30
Де: Робоклуб "Винахідник", ТЦ "Атріум", 3 поверх, вул. Проскурівського підпілля, 63
Вартість: 100 гривень

Четвер (29 серпня)

Фото: ілюстративне з архіву

ВДЕ Пікнік

Це буде екологічний пікнік про відновлювальну енергетику, під час якого Енергетичний кластер міста Хмельницького проведе тренінг. Буде багато активностей, завдяки яким намагатимемося привернути увагу молоді до екопроблем, - зазначають організатори.

Коли: 17:00
Де: Молодіжний парк
Вартість: безкоштовно

Фільм «Заборонений» та творча зустріч з режисерсько-акторським складом

1965 рік. Молодий поет Василь Стус не може миритися з безправним становищем українців у Радянському Союзі та кидає виклик тоталітарній системі. Він говорить про те, про що мовчать мільйони. Незважаючи на постійний тиск і погрози, Стус не припиняє боротьбу навіть у засланні. Реальна історія нескореного поета, історія кохання і зради, людської гідності та підлості. Біографічну драму «Заборонений» зняв режисер Роман Бровко за сценарієм Сергія Дзюби та Артемія Кірсанова. Робоча назва стрічки – «Птах душі». Проект став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно.

Коли: 18:30

Де: Кінотеатр імені Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Майстер-клас "Інтуїтивний живопис"

Картина - це цінний та оригінальний подарунок, який завжди буде у вас на видному місці і приноситиме насолоду від споглядання. Зробіть собі або своїм близьким приємний подарунок. Кожен четвер о 18:00 запрошує Світлана Мельничук на майстер - клас з інтуїтивного живопису для дітей та дорослих.

Коли: 18:00
Де: Творча майстерня, вул. Проскурівська, 15
Вартість: 270 гривень

Читальний зал просто неба у сквері ім. Т. Шевченка

Організовує Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека. Щовівторка та щочетверга ви зможете ознайомитися з новинками літератури, свіжою пресою, узяти участь у акціях, майстер-класах, цікаво та змістовно провести свій вільний час, а також узяти необхідну літературу додому.

Коли: 11:00
Де: Сквер ім. Т. Шевченка, вул. Проскурівська, 40
Вартість: безкоштовно

Зустріч "Творче письмо з Анонімними Авторами"

Клуб Анонімних Авторів запрошує на безкоштовні заняття з творчого письма. На вас чекає побачення з вашою майбутньою книгою. Почніть писати разом з Анонімними Авторами та відчуйте легкість творчого польоту. Приходьте вправлятись у письменництві й виконувати улюблені вправи з creative writing у затишній творчій атмосфері.

Коли: 19:00
Де: "Львівська майстерня шоколаду", 3 поверх, вул. Проскурвська, 33
Вхід: чашка чаю або кави

Фестиваль "Сяйво дитинства"

V-й Всеукраїнський фестиваль творчості дітей та молоді з особливими освітніми потребами "Сяйво дитинства" відбудеться в Хмельницькому.

Коли: 8:00
Де: Молодіжний парк
Вартість: безкоштовно

Вечірка-презентація проєкту "Таємниці Хмельвіля"

Презентація книги і автограф-сесія зі справжнім супергероєм.
Організатори переконані, що хмельничани люблять і знають своє місто, але хочуть, щоб любили і знали ще більше! Саме тому був реалізований проєкт "Інтерактивний комікс "Таємниці Хмельвіля"", результатами якого хочуть з вами поділитися.

Коли: 19:00
Де: Мистецький дворик, вул. Проскурівська, 18
Вартість: безкоштовно

П'ятниця (30 серпня)

Фото: з архіву

RespublicaFEST

Вдруге «Respublica FEST» відбудеться у Хмельницькому в Молодіжному парку. Цього року фестиваль триватиме з 30 серпня по 1 вересня. Цього року на території фестивалю буде розташовано три сцени: головну, малу та електронну. Хедлайнерами стануть гурти «Без обмежень», «Жадан та собаки» і реп-виконавиця «Альона Альона». Музичні сцени працюватимуть до 23-ої години. А щоб наповнити «нічне дозвілля» фестивальників, організатори планують влаштувати або нічні покази кіно просто неба, або на одному з фудкортів звучатиме акустична програма. Для хмельничан з інвалідністю на «Республіці» створять безбар'єрне середовище.

Коли: з 17:00
Де: Молодіжний парк
Вартість: безкоштовно

Субота (31 серпня)

Пікнік на галявині та громадські обговорення парку Подільський

Запрошують усіх охочих на спільний пікнік на галявині в парку Подільському! Команда Proprostir працює над ескізним проєктом для парку. Планують 31 серпня в суботу зустрітись із місцевими жителями та всіма зацікавленими сторонами, щоб обговорити майбутнє парку. Для тих, хто не знає - парк Подільський знаходиться в західній частині міста на перехресті вулиць Західна окружна і Львівське шосе.

Коли: 12:00
Де: парк Подільський
Вартість: безкоштовно

Неділя (1 вересня)

Фото: ілюстративне bun.com.ua

Творча зустріч з Сергієм Жаданом

Літературні твори перекладені двадцятьма мовами, зробили автора одним з найвідоміших сучасних українських письменників. Сергій Жадан є також активним організатором літературного життя України, учасником мультимедійних мистецьких проектів і музичних проектів: "Жадан і Собаки", "Лінія Маннергейма" та інших. На зустрічі кожен охочий зможе поставити питання автору та обговорити творчі напрацювання Сергія Жадана. А ще підписати книги та зробити фото з улюбленим письменником.

Коли: 12:00

Де: Книгарня «Є», вул. Проскурівська, 2

Вартість: безкоштовно

Ретро-вечірка "Для тих, кому за..."

Розпочинається сезон ретро-вечірок. До участі запрошують усіх охочих.

Коли: 17:00

Де: Сквер ім. Т. Г. Шевченка, вул. Проскурівська, 40

Вартість: безкоштовно

Йога вихідного дня

Усіх охочих запрошують на заняття з йога-гімнастики. Виконання вправ в парку не лише підвищує їх цілющу дію на тіло і загальний психоемоційний фон, це також прекрасна можливість насолодитися єдністю з природою. Приходьте в зручному одязі та зі своїм килимком.

Коли: 8:30

Де: Молодіжний парк (міський пляж).

Вартість: Плата за заняття вільна (прояв вашої вдячності піде на благодійність дітям)

 

Про більше подій дізнавайтеся у розділі «Афіша» сайту «Є», або на нашій сторінці «Сайт Є. Афіша» в «Фейсбуці», а також приєднуйтеся до «Є Афіша Хмельницького» у «Viber».

Якщо Ви знаєте, про якийсь захід, але не знайшли його у «Афіші», будемо вдячні, якщо повідомите. Це можна зробити за телефоном: 067 905 95 55, написати на електронну скриньку info@ye.ua, або через форму «Додати подію» у розділі «АФІША» сайту «Є». Для цього потрібно вказати назву події, її опис, місце, дату і час проведення, а також власний номер телефону для перевірки інформації.