ye-logo.v1.2

У Хмельницькому помер заслужений художник України

Культура 4342
Найбільше картин Михайла Андрійчука присвячених долі України
Найбільше картин Михайла Андрійчука присвячених долі України. Фото: з архіву

Митцю незабаром мало виповнитися 93 роки.

Не стало заслуженого художника України, почесного громадянина Хмельницького Михайла Омеляновича Андрійчука. Митець помер у лікарні першого листопада. Про це написала у фейсбуці хмельницька мистецтвознавиця Людмила Рожко-Павленко.

«Не стало вірного сина своєї Вітчизни, патріота, художника, який ніколи не був стороннім спостерігачем, а завжди знаходився у вирі життєвих і мистецьких подій міста, області, України. Його ніжна душа завжди знаходила відраду й очищення в роботі, в спілкуванні з друзями, колегами, учнями. Проте зболене тіло не витримало тягаря недуги і не дало душі жити й розвиватися далі… Ми любили Вас, Майстре, ми будемо Вас пам’ятати, поки житимуть всі, хто мав честь і радість знати Вас. Ми розповімо про Вас іншим… Спочивайте з миром! Царство Небесне і земля Вам пером», - написала вона.

Художника Михайла Андрійчука називають великим творчим явищем в українському художньому мистецтві. Понад півстоліття Михайло Андрійчук дарував своє мистецтво людям, яке залишається актуальним серед поціновувачів живопису. Хмельничани добре знають його монументальні роботи у читальному залі обласної бібліотеки для дітей, в інтер’єрі обласної бібліотеки для юнацтва, в літературному музеї. Саме він є співавтором відомої у місті та єдиної в Україні скульптури барону Мюнхгаузену.

Колись свою історію життя художник переповів сайту «Є». Тоді Михайло Омелянович зізнався, що завжди прагнув у своїх роботах показати наскільки прості люди цікаві, прекрасні. Найбільше картин – присвячених долі України. Багато у художника і замальовок Хмельницького. За ними можна вивчати історію міста, бачити, як воно змінювалося за останні десятиліття. Бо багатьох споруд, закарбованих олівцем та пензлем митця, вже немає.

Вічна пам'ять...

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую