FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
24 Липня, 2024

У Хмельницькому облаштовують Різдвяний ярмарок

Цього року культурно-розважальна програма новорічних святкувань буде в онлайн-форматі. Фото: автора

Поруч з головною ялинкою встановили дерев’яні будиночки.

У Хмельницькому триває підготовка до новорічно-різдвяних свят. По обидва боки 18-метрової новорічної ялинки, яку цьогоріч почали монтувати раніше, ніж зазвичай, розмістилося святкове містечко. Дерев’яні будиночки із сувенірною продукцією та смаколиками почали споруджувати минулими вихідними. Тепер на черзі встановлення тематичних фотозон та святкової ілюмінації.

«Цього року в нас заплановано встановити 37 будиночків, це на 15 менше, ніж торік. Вирішили зменшити їх кількість, щоб було більше вільного простору. Таким чином зможемо уникнути можливого скупчення людей, - зазначає начальниця управління торгівлі міськради Руслана Сідлецька. - Розташовані вони теж по-іншому. Будиночки більше не стоять один навпроти іншого. Спеціально розширена внутрішня площа, де будуть пересуватися люди».

Як і торік, по один бік новорічної ялинки буде зона фудкорту, по інший – зона сувенірної продукції. Крім того, незабаром на майданчику перед кінотеатром Шевченка мають встановити кілька тематичних фотозон.

«Біля кінотеатру Шевченка буде великий годинник, а навпроти ялинки встановимо різдвяний вінок зі святковими іграшками. Також, можливо, кілька днів діятиме фотозона із ретроавтівкою, яку готують підприємці», - додає Руслана Сідлецька.

Оскільки через карантин офіційного відкриття ярмарку цього року не буде, тож і дати початку роботи Різдвяного ярмарку у міській раді не анонсують. Однак зазначають, що триватиме він приблизно по 20-го січня, як в минулі роки.

Водночас в Управлінні культури і туризму міської ради додають, жодних масових заходів цього року на території ярмарку організовувати не будуть. Замість того планують випустити в онлайні серію святкових майстер-класів та концертів.

«Можливо, буде відзнятий онлайн-концерт до дня Миколая, онлайн-привітання святого Миколая, низка відео з притчами. Підготуємо і опублікуємо на наших сторінках майстер-класи, які стосуватимуться новорічної тематики. Ми розуміємо, що це не те, до чого ми звикли, але таким чином спробуємо хмельничанам допомогти відчути дух свята», - повідомив начальник управління культури Артем Ромасюков.

Нагадаємо, торік на відкриття Різдвяного ярмарку та засвічення головної ялинки міста прийшли подивитися сотні жителів міста. Того вечора вулиця Проскурівська була переповненою. Як саме все відбувалося, пропонуємо переглянути у нашому відео: