ye-logo.v1.2

Перша в Україні новорічна ялинка засяяла у Хмельницькому (ФОТО+ВІДЕО)

Культура 9993

У місті запрацював Різдвяний ярмарок.

Хоч снігу на вулиці ще нема, у Хмельницькому панує новорічна атмосфера. Сьогодні, у перший день зими, в обласному центрі відбулося відкриття Різдвяного ярмарку, під час якого урочисто запалили вогні новорічної ялинки та святкових ілюмінацій. Сотні жителів міста прийшли подивитися на казкове дійство, тож вулиця Проскурівська цього вечора була переповненою.

Новорічне містечко традиційно розташувалось на майданчику перед кінотеатром Шевченка. Побільшало цього року дерев’яних будиночків із смаколиками та новорічними сувенірами, які простяглися по два боки від новорічної ялинки. Саму 18-метрову красуню одягли у нові прикраси. Майже пів тисячі срібних кульок розвісили на гілках головної ялинки міста.

Також з цьогорічних видовищних новинок – світлодіодна фотозона «2020», яка одразу стала улюбленим місцем для зйомок хмельничан. Інсталяція розташована на вулиці Проскурівській біля музею історії міста і являє собою два світлових тунелі. Трохи далі від неї, поблизу перехрестя Проскурівської та Проскурівського Підпілля, встановили ще три парасольки, що світяться.

Другий рік поспіль Різдвяний ярмарок у Хмельницькому відкривають 1 грудня.
На свято прийшло чимало хмельничан.
Приходили сім'ями та компаніями друзів.
Зігрівалися на морозі теплими напоями.

Новорічні святкування розпочалися о 19-ій годині з театралізованої постановки, ведучим якої став вже відомий місцевий супергерой Хмельмен. Після цього хмельничани разом з міським головою Олександром Симчишиним засвітили ялинку. Справжнє зимове шоу влаштували хмельницькі зірки. На головній сцені виступили Віктор Шайда, Марина Українець, Інна Гласова, Марина Круть, фронтмени гуртів Мотор’ролла, Станза, Зворотня дія. Завершилася концертна програма виступом Сергія Присяжного, який презентував пісню про Хмельницький.

Концертну частину розпочали Віктор Шайда і Марина Українець.
Біля головної ялинки міста сьогодні було людно
Весь майданчик був у натовпі людей.
Чи не найбільше святу раділи дітлахи.

У кожні вихідні та святкові дні на головній сцені Різдвяного ярмарку вируватимуть тематичні заходи. Починатися у вихідні вони будуть о 17-ій годині. З 19-го грудня запрацює гостина святого Миколая. А з 20-го грудня до 9-го січня Миколай буде в своєму будиночку зустрічатися з маленькими хмельничанами. Охочі хмельничани зможуть зустріти Новий рік 2020 просто на Різдвяному ярмарку, а на Різдво, 8 січня, Проскурівською запланували Парад вертепів. Закриття Різдвяного ярмарку вже традиційно відбудеться на Водохреще, тоді містянам знову обіцяють яскраву концертну програму.

А на Проскурівській хмельничани активно влаштовують фотосесії.
До фотозон вишикувалася черга.
На ярмарку продають святковий крам та сувеніри.
Будиночків цього року на ярмарку стало більше.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую