FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
23 Липня, 2024

У Хмельницькому влаштують «Польський пікнік»

Подія пройде в Молодіжному парку сьомого серпня. Фото: ілюстративне з архіву

Свято проведуть на березі Південного Бугу.

Наприкінці наступного тижня у Хмельницькому знову влаштують масштабний пікнік. Тематикою майбутньої події стане польська культура. Як розповів сайту «Є» начальник управління культури і туризму міської ради Артем Ромасюков, у місті планують організувати низку подібних заходів.

«Польський пікнік відбувається в рамках реалізації нашої галузевої програми «Нова лінія культурних змін». Ми, власне, запланували низку заходів у форматі пікніків, де будемо показувати хмельничанам культури різних народів. Це народи, які історично проживали тут, і зараз представлені меншинами у нашому місті, - говорить він. - Ми даємо можливість різним народностям проявити себе і показати свою культуру. Будемо працювати з тими спілками, які в нас активні. До прикладу, у нас представлена спілка угорців і так далі».

Для польського пікніка планують підготувати кілька локацій. До організації події долучається міський осередок спілки та спортивно-культурний центр «Плоскирів». Крім представлення польської культури, будуть концерти, різноманітні вікторини, фотосушка.

Відбудеться пікнік у суботу, 7 серпня, в Молодіжному парку. Попередньо було заявлено, що подія розпочнеться о 15-ій годині, однак заходи стартуватимуть дещо пізніше – о 17-ій.

Нагадаємо, минулими вихідними втретє у місті проходив американський пікнік. Однак його історія започаткування зовсім інша. За словами Артема Ромасюкова, він виник завдяки тому, що в Хмельницькому певний час працював волонтер корпусу миру з Америки – Алан Янг.

«Коли він відпрацював свою місію і вже їхав додому, Алан запросив в наше місто гурт «Cisco & The Racecars». Ми розуміючи, що приїжджає хороший колектив з Америки, вирішили продемонструвати його містянам і гарно провести Алана. Тоді зародилася ідея зробити це у форматі американського пікніка. Така подія настільки зайшла громаді, що ми вирішили робити це традиційно», - додає Артем Євгенович.

Читайте також: Мандруємо Україною. Хмельничанам пропонують взяти участь у фотоконкурсі.