ye-logo.v1.2

Олімпіада 2024: шість спортсменів і спортсменок із Хмельниччини та розклад змагань

Спорт 244
Олімпійські ігри в Парижі пройдуть з 26 липня по 11 серпня
Олімпійські ігри в Парижі пройдуть з 26 липня по 11 серпня

Вже 26 липня в Парижі відкриють літні Олімпійські ігри.

Літня Олімпіада пройде в Парижі з 26 липня по 11 липня. Україну на ній представлятимуть 140 атлетів та атлеток. Серед них і шестеро, які пов'язані з Хмельниччиною. Насправді ж для українців Олімпіада розпочнеться вже 24 липня, коли футбольна збірна зіграє свій перший матч проти Іраку. Ну, а церемонія відкриття пройде 26 липня о 20:30 за київським часом.

Офіційно, Хмельницька область на Олімпійських іграх буде представлена двома спортсменами – це подружжя з Хмельницького Марина Бех-Романчук та Михайло Романчук. Утім, насправді, виступатимуть ще четверо уродженців та уродженок Хмельниччини, які нині через певні обставини представляють інші області.

Отож, хто і коли з представників Хмельниччини (мешкають в області, або тривалий час жили тут, але потім переїхали в інші області).

Михайло Романчук 29 липня змагатиметься в кваліфікації з плавання на 800 метрів вільним стилем (фінал – 30 липня). Також представник Хмельницької області змагатиметься на 1500 метрів вільним стилем (кваліфікація – 3 серпня, фінал – 4 серпня).

Михайло Романчук. Фото НОК України

Михайло Романчук. Фото НОК України

Фехтувальниця Аліна Комащук із Нетішина (у Парижі представляє Одеську область) 29 липня проведе особисті змагання з фехтування на шаблях. Також 3 серпня боротиметься за нагороди в складі збірної України.

Аліна Комащук.  Фото НОК України

Аліна Комащук. Фото НОК України

Людмила Оляновська з Ярмолинеччини, яка представляє Київську область, у спортивній ходьбі на 20 кілометрів вийде 1 серпня.

Людмила Оляновська 

Людмила Оляновська. Фото Федерації легкої атлетики України

Марина Бех-Романчук із Хмельницького 2 серпня виступатиме в кваліфікації в секторі потрійного стрибка. Фінал змагань відбудеться 3 серпня.

Марина Бех-Романчук.  Фото НОК України

Марина Бех-Романчук. Фото НОК України

Вікторія Ткачук, вихованка Нетішинської ДЮСШ, яка представлятиме Донеччину, з 4 по 6 серпня змагатиметься в кваліфікації з бігу на 400 метрів із бар'єрами, фінальний забіг у цій дисциплині відбудеться 8 серпня.

Вікторія Ткачук. Фото Simon Hofmann | European Athletics via Getty Images

Вікторія Ткачук. Фото Simon Hofmann | European Athletics via Getty Images

Веслувальник Павло Алтухов із Хмельницького, який нині виступає за Полтавську область, 7 серпня змагатиметься у кваліфікації каное-одиночці на 1000 метрів. Фінал – 9 серпня.

Павло Алтухов

Павло Алтухов. Фото Федерації каное України.

Де дивитися Олімпіаду-2024?

Безкоштовно на телебаченні та онлайн Олімпійські ігри трнаслюватимуть на регіональних телеканалах «Суспільного» (до прикладу, «Суспільне Хмельницький), а також на каналі «Суспільне Спорт» та сайті «Суспільне спорт». Перший канал «Суспільного Мовлення» покаже відкриття та закриття літніх Олімпіади.

Церемонія закриття Олімпіади розпочнеться 11 серпня о 22:00 за київським часом.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую