FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
22 Липня, 2024

Подільські солов’ї на кримській землі

Подільська делегація взяла участь у ІХ Всеукраїнському фестивалі народної творчості «Дзвени піснями моя земля» який відбувався у місті Севастополі.

Захід проходив з нагоди Дня Військово – морських сил України і мав на меті у пісні і танці прославити здобутки українських вояків.
Цьогоріч музичну Хмельниччину представили інструментальний ансамбль «Flautando», соліст Хмельницької обласної філармонії, заслужений артист України М.Довгальов, а також народний аматорський ансамбль народної музики «Веретено» Красилівського районного будинку культури.
В академічному виконанні солістів ансамблю «Flautando» прозвучали твори А.Вівальді та М.Скорика. Подільським танцем «Варварка», українськими піснями «Їхали козаки», Нащо мені женитися» зачарували учасників та гостей фестивалю представники Красилова. Але справжній шквал овацій зірвав М.Довгальов, який виконав українські народні та пісні подільських авторів. На заключному концерті їм вручив дипломи лауреатів голова Севастопольського об’єднання «Просвіта» ім.Т.Г.Шевченка, заслужений діяч мистецтв України В.Проценко.