ye-logo.v1.2

“Ми з України”: У Хмельницькому відкрилася фотовиставка Ігоря Байдака

Культура 2910
Виставка Ігоря Байдака у "Мистецькому дворику"
Виставка Ігоря Байдака у "Мистецькому дворику"

На світлинах зображені мальовничі куточки Хмельниччини

15 червня в Хмельницькому у “Мистецькому дворику” дитячої музичної школи на вулиці Проскурівській відкрилася фотовиставка краєзнавця Ігоря Байдака під назвою “Ми з України”.

"Тут не про нас немає жодної світлини. Цей вернісаж для тих, хто з України!", - каже автор. Тож на його персональну виставку прийшли подивитися десятки людей, які буквально заполонили простір.

У "Мистецькому дворику" було многолюдно.

Поет, краєзнавець, екскурсовод, фотограф Ігор Байдак полюбляв фотографувати ще з дитинства на маленьку радянську камеру “Смена-8”. З часом в нього з'явилися більш професійні камери. Але особливістю цієї фотовиставки є те, що всі світлини зроблені на смартфон і не піддавались обробці в спеціальних фоторедакторах.

На світлинах зображені пам'ятки історії краю.

“В моєму житті велике значення мають люди. Так сталося і цього разу. Моя знайома Юлія буквальна змусила мене придбати замість кнопочного старого телефону смартфон. Лише три місяці тому вони з чоловіком привели мене в магазин, де я придбав новий смартфон, на який і зроблені ці фото”, - розповідає автор.

За словами Ігоря Байдака, іноді для того з щоб зробити вдалий кадр є лише одна мить. В цьому випадку смартфон краще за фотокамеру, адже є більш мобільним пристроєм.

Всього у виставці представлені 76 робіт. На багатьох світлинах зображені пам'ятки архітектури та історії Хмельниччини.

Кожна світлина - окрема історія.

Під час атмосферного вечора у “Мистецькому дворику” Ігор Байдак розповідав історії створення світлин, читав вірші, спілкувався з гостями та провів автограф-сесію.

Під час зустрічі автор читав свої вірші.

Не обійшлось і без подарунків автору. Так гості подарували світлину на якій був зображений сам Ігор Байдак.

Подарунок для автора.

Одним з гостей виставки був фотограф, член Національної спілки фотохудожників України Сергій Аніськов. Він розповів, що хмельницький фотоклуб здійснював інформаційну підтримку цієї виставки.

“Ми зробили постери, зробили рекламу”, - розповідає Сергій Аніськов.

За його словами, Ігор Байдак під час війни активно працює в місті “на культурному фронті”. Зокрема, пише актуальні вірші, проводить безкоштовні екскурсії.

“Варто зазначити, що це не професійні фотографії, які зроблені не на професійну камеру, а на смартфон. Але це вклад людини в загальну культуру, це його бажання, його можливості. Це дуже добре, що в такий спосіб українська культура поширюється серед людей. Я бачу лише плюси”, - підкреслює Аніськов.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую