FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
12 Травня, 2024

«Форма вогню»: предпрем'єрний показ у Хмельницькому (ФОТО+ВІДЕО)

Вже з 22 лютого документальний фільм про рятувальників покажуть у кінотеатрі.

Хмельницький став першим містом, в якому презентували документальну стрічку «Форма вогню». Та це і не дивно, адже головні герої фільму – зведений загін хмельницьких рятувальників, які в листопаді 2022 року в деокупованому Херсоні допомагали людям.

На предпрем'єрний показ, який відбувся 16 лютого в кінотеатрі «Woodmall», зібралося чимало запрошених. Серед яких були як самі рятувальники та їхні родини, так і народні депутати, керівники області та міста, ДСНС, військові, бізнесмени тощо. Завітала й голова Державного агенства України з питань кіно Марина Кудерчук.

Попри урочисту подію, вручення подяк та нагород рятувальникам, запрошені гості показу вшанували хвилиною мовчання усіх чиє життя забрала російсько-українська війна. А в самому фільмі нагадали усім і про двох хмельницьких рятувальників – Владислава Дворака та Сергія Севрука, які загинули 27 січня минулого року під час гасіння пожежі в Хмельницькому, яка була спричинена атакою ворожих дронів.

Керівник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін (праворуч) відзначив хмельницьких рятувальників грамотами та дипломами.

Приїхав до Хмельницького і Роман Примуш, заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Отримали хмельницькі рятувальники і відзнаки від ДСНС.

«Головна мета фільму – розповісти про подвиг наших героїв на весь світ, - каже головний режисер фільму «Форма вогню» Василь Київський. – Фільм спочатку знімався на англійській мові, а зараз – це адаптована українська версія. Але він був спяромований на іноземного глядача. Мені дуже хочеться, щоб люди за кордоном, коли будуть дивитися цей фільм, хотіли більше допомагати Україні, і щоб вони знали наших героїв».

Василь Київський, головний режисер фільму.

«Нам було легше тим, що не довелося грати інші ролі, а самих себе, згадувати, що ми тоді відчували. Нам режисер казав: «Будьте самі собою. Вам не потрібно нічого придумувати», - розповідає Андрій Козак, заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, який є одним з героїв фільму «Форма вогню». – Головному режисеру вдалося в наших постатях показати усіх рятувальників України, які під час повномасштабного вторгнення роблять все можливе і неможливе, щоб врятувати людські життя».

Андрій Козак, один із героїв фільму.

«Фільм дуже зворушлевий і дуже потрібен, - вже після показу сказала Марина Кудерчук, голова Державного агенства України з питань кіно. – Рятувальники дійсно ризикуючи власним життям, рятують інших. Попляризувати цих людей, їх героїзм, дуже потрібно. І цей фільм доречний. Я сподіваюся, що ця документальна стрічка стане основою серії фільмів про героїзм людей різних професій, героїм українців, які залишаються в країні, роблять свою справу та наближають нашу Перемогу».

Голова Державного агенства України з питань кіно Марина Кудерчук також завітла в Хмельницький.

Невдовзі в Україні буде проходити перший кінофестиваль документальних фільмів, знятих під час війни. І, за словами головного продюсера фільму Костянтина Дєтковського, «Форма вогню» буде представлена на ньому. Ну, а усі хмельничани вже з 22 лютого можуть побачити фільм у кінотеатрі «Woodmall», крилатою фразою якого може стата цитата Андрія Козака: «Не ризикуючи життям, інше життя врятувати буде неможливо».

Команда проєкту також подякувала тим, хто допоміг у створенні фільму.

Форма вогню - фільм, який демонструватимуть на різних кінофестивалях.

Читайте також - «Форма вогню»: фільм про героїв без зброї