FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
5 Серпня, 2024

Jerry Heil, Володимир Дантес, Kola, Друга ріка, Zapaska, Nazva, Small Depo: Нова добірка української музики

Jerry Heil та Володимир Дантес випустили спільний кліп. Фото: gordonua.com

Jerry Heil та Володимир Дантес презентували новий трек «Губи у губах» — пісню про ностальгію за втраченим минулим.

Українські виконавці для написання пісень нерідко звертаються до творчості поетів минулого, але найпопулярнішу пісню цього тижня створили на вірш сучасної поетеси.

Jerry Heil та Володимир Дантес презентували новий трек «Губи у губах» — пісню про ностальгію за втраченим минулим.

Основним натхненням для написання треку стали теплі спогади про юність.

«Хотілося нагадати про безтурботні часи, коли найстрашнішим було занадто пізно прийти додому. Літо, яке здавалося нескінченним, літні табори, перші поцілунки, бійки за клубом, свобода і відчуття, що все життя попереду, коли позаду
лише батьківський дім, з якого прагнеш вислизнути», - зазначає Jerry Heil.

Володимир Дантес відмітив, що його музика — це відображення історій, які він пережив.

“Тож і трек “Губи у губах” — це рефлексія емоцій та почуттів мені добре знайомих. Ми давно знайомі з Jerry, і коли нам нарешті випала можливість створити спільну пісню, то ми вирішили робити по-справжньому щирий реліз», — ділиться своїми думками щодо релізу Володимир Дантес.

Слова до пісні написала поетеса Дар'я Лісіч, яка нещодавно презентувала у Хмельницькому свій твір “Один великий вірш”.

Трек займає другу сходинку серед популярних музичних відео на Youtube цього тижня.

Співачка Kola записала пісню з підопічним Артема Пивоварова з «Голосу країни» Гідаятом Сеїдовим.

Основою композиції “Темно-сіній” став вірш українського письменника-шістдесятника Миколи Вінграновського «Я дві пори в тобі люблю».

«Темно-синій» - відвертий діалог, що відображає різнобарвність кохання та розкриває внутрішні переживання двох, з'єднаних сильним почуттям.

«Ця пісня – мантра для всіх, хто відчуває, що любов згасає, але варто шукати спосіб її відновити. Важливо не опускати руки, а пам'ятати, що навіть найменша іскра може запалити вогонь. Вона про те, як важливо зберегти тепло у стосунках і не дати почуттям охолонути», - зазначила Kola.

Пісня також до трендових композицій тижня.

Київський андеграунд виконавець KRBK (Павло Куліш), який був учасником колективу «Апаска», знов потрапив до музичних трендів тижня на Youtube.

До рейтингу увійшов його міні-альбом “Київські квадрати”, в якому є чотири трека.

“Альбом відображає дух сучасної України, переплетений з особистими переживаннями та соціальною боротьбою. Тексти пісень наповнені образами самотніх воїнів, життєвими випробуваннями та надією на краще майбутнє. Усі композиції поєднують у собі глибокий сенс, енергію вуличного життя та невпинну боротьбу за правду та справедливість”, - йдеться в описі.

SHEPIL – молодий артист з Києва. У своїх треках він намагається дарувати слухачу відчуття розмови з другом та зробити так, щоб разом із ритмом хиталася і голова.

lesfleures – артист та комік родом із Севастополя.


Цього тижня артисти презентували трек “Я палю сигарету”, який увійшов до трендових композицій тижня.
“Пісня занурює слухача у світ інтимності та ностальгії. Автор змальовує момент, коли дим сигарети заповнює кімнату, створюючи загадкову і мрійливу атмосферу. Теплий аромат чаю та дотик до коханих губ підсилюють відчуття близькості і комфорту. Однак, через ці інтимні миті проглядається біль і сум за втраченими почуттями та стосунками, які залишилися у минулому”, - пише про композицію видання Музвар.

Фіналісти національного відбору до Євробачення-2024 гурт Nazva записав спільну композицію з гуртом Brukulets.

Пісня називається “Чужію я”

"Багато людей не можуть повернутися до своєї країни, міста, району, квартири, будинку, села, містечка... Дехто це не може зробити через політичне вимушене переселення, дехто через те, що мусить боротись за своє місто поза його межами, а хтось просто через сварку з рідними не може зайти до рідного дому", - розповіли музиканти про нову пісню, повідомляє “Еспресо”.

Ще одна фіналістка національного відбору до Євробачення-2024 Ingret записала спільну пісню з рок-гуртом Small Depo. Трек називається “Вічність”.

“Це історія про те, як два героя знаходять себе на кінці шляху і відправляються в новий – невідомий світ, де усі із нас рано чи пізно опиняться.

Відео на пісню знято в Берліні на кладовищі в 2022 році.

До виходу фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси" його донька Марія Яремчук спродюсувала альбом каверів на головні хіти свого батька — RE: Yaremchuk. Загалом до майбутньої платівки увійде 11 треків. Вже вийшло кілька переспівів: від Джамали ("Усміхнися мені"), Pianoбой ("Два перстені") та “Запроси мене у сни” від гурту “Друга ріка”.

Виконавиця тік-ток хіта “Різні” Kondurakiy (Вікторія Кондуракій) та хіп-хоп артист Varash записали спільний трек "Серце моє", який увійшов до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Ще до дати прем'єри пісня стала вірусною в Tik-Tok і вже має більше ніж 5000 використань.

“Ми створюємо схожу музику, у нас схожі стилі, тож я був впевнений, що вийде класний симбіоз. Коли ми зустрілися, я поставив їй демку треку "Серце моє" і вона зрозуміла, що це — саме те, що потрібно.

"Серце моє" — це історія двох закоханих, які не можуть бути разом, але все ще кохають одне одного, це емоційна подорож крізь спогади та почуття, які не втрачають своєї сили з часом. Ліричний герой переживає втрату, але водночас живе надією на повернення кохання”, - розповів про створення пісні Varash.

Виконавець Kozak Siromaha розповів про створення альбому разом із талановитим лірником Гордієм Старухом. Альбом має вийти цього місяця. В ньому буде десять пісень.

Цього тижня виконавець випустив пісню “Зоряне”.

“Чи ви колись думали, що наша галактика називається Чумацький шлях? І чому її так назвали? Мені здається, що усі ті зірки у Чумацькому шляху - це наші Козаки, наші воїни, що загинули за свободу нашої землі, тому ця пісня не просто про зорі, а про те, що наші воїни зараз разом із чумаками та козаками, посріблюють нашу землю своїм зірковим світлом”, - розповів виконавець про сенс композиції.

Кам'янецький гурт "Zapaska" презентував пісню “Znakome”.

Це вже друга пісня гурту після тривалої паузи. Нещодавно музиканти випустили троек “По-різному”.

Співачка Nichka презентувала пісню “Забирай”.

“Про пріоритети, які нарешті зміщуються в бік вибору самої себе, вільного і щасливого життя. Про очі та душу, які знову закохані в кожен день та відчувають натхнення в кожному власному русі”, - написала співачка в описі до пісні.

Мортидо — дезрок-гурт із міста Дніпра, заснований у березні 2021 року. У ньому музиканти пишуть музику, навіяну темною сценою 80-х і 90-х, та водночас поєднують свої музичні вподобання під дезроковим кутом.

Цього тижня гурт презентував трек “Море”.

"Пісня “Море" — це перша глава нового альбому, що описує досвіди взаємодії особистості із життєвим простором. В основі сюжету — кримські підліткові спогади та переживання, естетичні враження від споглядання природи на фоні романтичного захоплення. На глибині 150–200 м у Чорному морі починається сірчано-водневий шар, тому із цієї глибини життя там відсутнє, але є рух. Сірка — елемент із Пекла. Пекло в морі породжує морських демонів.

“Ця пісня — гімн Морю як стихії. Воді, що дарує життя, але бурхливий шторм якої може бути небезпечним, зачарувати, засмоктати на дно", — розповідає один з учасників гурту Олександр.

Його тезка, ударник Олександр додає, що, виконуючи свою партію в цій пісні, пригадує деякі моменти з дитинства, пов'язані з Кримським узбережжям.

"Багато часу я прожив у Севастополі, з його білими фасадами, хвойними деревами, морськими краєвидами та невичерпним запахом моря, що більше до вечора стаж всепоглинаючим і чаруючим. Ця пісня — згадка про щасливі моменти у чарівному краї", -розповів музикант виданню Неформат.

Виконавець Blockbaby випустив трек “Балкони”.

"Балкони" - це трек про те, що відчуває сьогодні кожен українець чи українка. Це про тугу за домом, близькими, за тим безтурботним літом…”, - йдеться в описі до відео.

Виконавия Sichneva випустила міні-альбом “Палітра”.

В платівці чотири життєвих трека.

В добірку увійшла пісня ”Великий малий”, про те, що дорослим теж хочеться же бути безтурботними малими.

Гурт “Рогата Жаба” презентував нову пісню 1348.

“Наша пісня пілігримів, що мандрують між зорями вже на всіх музичних майданчиках, тому мерщій слухати.

Часами, може бути, ви теж знаходите себе у відкритому космосі на блукаючому астероїді.
Вдалі від дома, ти зосереджено лагодиш свій корабель, хоча очі, час від часу, все ж підступно тікають блукати по небу. Небу та зорям, яким нікуди поспішати, а тобі куди?
Ти насвистуєш пісню, щоб тримати втомлений розсуд в купі. Це пісня минулих часів. Навіть не твого минулого, а коли люди ще продавали на право і на ліво свої душі Бісу у корчмах. Це навіть не пісня минулого для самого Біса. Сам він застряг спогадами ще раніше, десь у 1348му.

Дивне відчуття, не кожен день таке відчуєш, тому нам і здалося це важливим”, - написали музиканти в своєму Інстаграм.

Ліза Бібікова представила пісню “Чому я кохаю тебе завжди”?

Як пише Музвар, у цій пісні лірична героїня зіштовхується один на один зі своїми почуттями, вона намагається зрозуміти, чому попри біль, втому, безліч найхолодніших слів, вона всеодно кохає його? Чи залишиться це почуття з нею назавжди?

Цей трек поєднує в собі ніжний вокал Лізи Бібікової та аранжування від саундпродюсера Saymory. 

“Піснею «чому я кохаю тебе завжди?» я б хотіла анонсувати свій перший міні-альбом, який вийде восени. Він поєднає в собі періоди мого дорослішання, роздуми про життя, дружбу, війну, відстань, любов, втрату і всі інші складові життя, яке я проживаю нині. Він стане першим кроком в початку мого музичного шляху” – розповідає Liza Bibikova.

Київський електронний дует KAROON записав трек “Час дівчат”.

“Час дівчат - пісня, що народилася з однойменної авторської радіопередачі, яку колись давно, здається, в минулому житті, вела вокалістка гурту Валерія. Тут є і трішки жіночого хижацтва під соусом сталкінгу, і семпл з забутого хіта 90-х Пономарьова «Серденько», і звісно ж, пряма бочечка, аби гарненько погарцювати на дівич-вечорі”, - так описали музиканти трек в своєму Інстаграм.

Солістка гурту Fleur Ольга Пулатова (Pulatova) випустила сольний альбом “Темрява”.

"Цей альбом ми присвячуємо темряві та істотам, які в цій темряві мешкають. Все, що відбувається тут, відбувається в темряві, іноді освітленій спалахами. У цьому всесвіті полум'я та темрява це не добро та зло — це дві одночасно руйнівні та творчі стихії. Вони не борються між собою, а взаємодіють, і всі істоти чи події, які потрапляють в поле їхнього тяжіння, стають частиною спалахів чи згасання. Темрява завжди поруч, темрява знає тебе!", — розповідає Ольга у коментарі Неформату.

У добірку увійшов трек “Темрява”.

Герой України — Едуард Хорошун, військовий у 4 поколінні. У 2014 році не зрадив присягу, вийшов з Криму на материкову Україну. Очолив клініку невідкладної та ендоскопічної хірургії в Одесі. Має три ротації в АТО. З 2020 року — очільник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону. В перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну, в умовах часткового оточення Харкова, під обстрілами організував роботу медцентру, евакуював поранених.

“Пісня для сина” записана в рамках проєкту Культурного Десанту Фронтова студія.

Проєкт KH8 Гліба Ковальова, який нещодавно доєднався до бригади НГУ “Хартія”, за останні десять років створював себе заново незліченну кількість разів.

Гурт поєднує вже класичне надбання харківської музичної сцени з поправкою на “сучасність та метафізичну лірику, в якій кожен обов'язково впізнає себе”.

Цього тижня вийшов офіційний реліз пісні “Зайве”.

Vitryla - музичний виконавець, з міста Ромни, що на Сумщині. Справжнє ім'я Олександр Строй.

В травні сайт “Є” ye.ua писав про альбом цього музиканта, який він присвятив Харкову.

Зараз музикант презентував пісню “Мова жестів”

Folioris (Анастасія Довгопола) - нове ім'я в жанрі альт-року.

Раніше співачка виконувала кавери, а тепер презентувала власну пісню “Страх”.

Ну и наостанок - інструментальна музика.

Відомий харківський музикант і художник Максим Кіуіла презентував новий інструментальний альбом Undercolor.


Альбом має вісім вишуканих джазових композицій, чотири з яких натхнені українськими народними піснями, зокрема такими, як «Туман яром», «Орел» і «Русалка». Також в альбомі є твір, присвячений щирій емоції батька від народження доньки. Композицію «Софія» Максим створив, коли в нього народилася донечка.

Максим Кіуіла — відомий харківський джазовий музикант і художник. На початку повномасштабного вторгнення Максим долучився до війська й захищав Україну від агресії росії. Торік музикант потрапив у аварію. Нині він проходить курс реабілітації. За станом здоров'я Максим демобілізувався з війська, що й дало йому змогу завершити роботу над альбомом, яка розпочалася ще 2021 року, пише видання “Накипіло”.