ye-logo.v1.2

Monatik, Jamala, Олександр Положинський, Wellboy, Руслана, Хейтспіч: добірка нової української музики

Культура 868
Олександр Положинський та гурт Ot Vinta заспівали про морську піхоту
Олександр Положинський та гурт Ot Vinta заспівали про морську піхоту. Фото: Youtube

Для Дмитра Монатіка кліп створила режисерка номеру Alyona Alyona & Jerry Heil на Євробаченні-2024 Таню Муіньо.

Перед початком літа українські виконавці намагаються створювати й позитивні музичні композиції.

Співак Monatik презентує літню пісню “А що?”. Пісня займає другу сходинку серед популярних музичних відео на Youtube цього тижня.

Режисером відеороботи стала дворазова номінантка на Grammy, режисерка номеру Alyona Alyona & Jerry Heil на Євробаченні-2024 Таню Муіньо.

“В новому відео артист постає перед судом присяжних. Все як і у житті: спочатку вони йому аплодують, слідом засуджують і навіть хочуть розлучити його з головною героїнею. Суспільний осуд переживав майже кожний, хто робив щось щиро та від усього серця. Проте артист залишається вірним собі і в фіналі відеороботи міцні почуття, сильне бажання та віра все одно перемагають розлуку і темряву. Зовсім не зухвало, а впевнено артист співає ці рядки усім присяжним: “А що? Якщо нам так хочеться?”, - йдеться в описі до відео.

Співачка Jamala представила пісню “Люблю”, яка адресована всім тим, хто вірить у кохання в усіх його проявах.

“Кохати попри все!
Що далі — не знаю,
Та знай: я в тебе є”

У цій роботі я така, якою я є зараз. У цьому чарівному моменті: справжня, натхненна, сповнена любові. І хочу поділитися цими відчуттями з вами. Це моя ода життю, коханню, продовженню та боротьбі”, - розповіла співачка про нову композицію.

Міша Аверін заспівав разом з виконавцем Samchuk, для якого до цього написав кілька пісень, зокрема, композицію “Мадам”.

Новий трек має назву “Сумна романтика”. Мотив та деякі фрази тексту дають зрозуміти, що для створення треку автори надихались серед іншого піснями Веллбоя.

Цього тижня композиція “Сумна романтика” потрапила до українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Wellboy цього тижня теж презентував нову пісню. Трек називається “Цифри”.

“Сингл "Цифри" – це історія кохання двох персонажів, які шукали один одного у різних світах і нарешті знайшлися в одному з них. Це своєрідна історія, де числа стають символами любові, а кожна цифра приховує в собі емоційний код, розгадати який зможе лише той, хто відкриє своє серце”, - зазначив виконавець в описі до пісні.

Фіналістка шоу «Голос Країни-12» Марта Липчей представила альбом “Народжена в серпні”, однойменну композицію з якого вона заспівала з Сергієм Жаданом. В цілому Жадан долучився до створення чотирьох композицій з платівки.

У добірку увійшов трек “Для тебе”, який був створений також за допомогою Сергія Жадана.

Переможниця Євробачення-2004 Руслана презентувала трек “Буйна”.

У основу кліпу "Буйна" лягли перекази про характерників та характерниць, які були сдатні протистояти цілому ворожому війську, знали, як домовитися з каменем і як примусити заговорити метал.

"Сюжет кліпу: розповідь-алегорія про намисто. Намисто є одним з важливих елементів українського етносу. У кліпі намисто має образ чистої води. Металевий ритм, який створює героїня відео, допомагає їй вкінці вдягнути на себе це намисто", - пояснюється в описі до відео.

Андрій Вдовиченко (Dovi) презентував композицію “Мелодія”.

Як пише СК.Life, пісня про те, що кохана людина стає незамінною мелодією в його житті, мелодією, що залишається в серці назавжди

"Мелодія" розповідає про невичерпну силу кохання, яка западає в голову і не відпускає. Вона нагадує, що справжні почуття завжди з нами, окриляють, приносять радість і натхнення, змушуючи нас відчувати, мріяти і любити.

Назар Хассан ака ХАС, який був хедлайнером хмельницького фестивалю «My fest» і лідером гурту Rizups цього тижня представив пісню “Забудь”.

“Пісня «Забудь» про те, як токсичні відносини впливають на людину. Коли відчуваєш, що пружинка між тобою та іншою людиною все частіше розтягується і стає все менш стійкою. Це відчуття, що ти на межі, і в кінцевому підсумку ця пружинка може розірватися. Та на жаль, це часто стає очевидним тільки тоді, коли розумієш, що можна замінити кого завгодно, навіть себе”, - йдеться в описі до відео.

Проєкт “Хейтспіч” презентував першу пісню з майбутнього альбому, а також відео до композиції, яке закликає задонатити кошти на допомогу військовим.

Трек називається “Мама казала”.

“Чисто легенька панкуха для розпайки шоб зовсім кукуха не улітала”, - написали музиканти в описі до відео.

Традиційно пісня гурту має ненормативну лексику.

Б'юті-блогерка Даша Майорова (MAYOROVA), яка має близько двох мільйонів підписників у тік-току, у 2023 році почала співати.

Сайт “Є” ye.ua писав про її перший альбом “Імпульси”.

Цього тижня вона презентувала композицію “Думки”.

Три репера Polamav, Гоня та Yaski записали спільний трек “Мініґан”.

Як зазначає виданя rap.ua трек має роковий саунд, технічний флоу та гострі панчлайни.

Гурт “Громадянин Топінамбур” презентував пісню “Чаєчка”.

“Ми з вами знаходимось на порозі літа, тому навіть в такі скрутні часи хочеться хоча б у мріях перенестися на морське узбережжя та відчути радість відпустки з легким присмаком курортного роману.

Не втрачаємо надії, що на нашу долю ще випадуть гарні часи і всі ми матимемо змогу отримати заслужений відпочинок та радість спілкування з рідними та близькими нам людьми”, - зазначають музиканти.

В Україні 23 травня відзначається професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ.

До свята гурт Ot vinta та музикант та військовослужбовець Олександр Положинський записали пісню “Морська піхота”.

Vitryla - музичний виконавець, з міста Ромни, що на Сумщині. Справжнє ім'я Олександр Строй.

Цього тижня музикант випустив альбом, який присвятив Харкову. За словами музиканта, дана збірка це емоційний маніфест, який через призму музики передає його внутрішній світ та зв'язок з містом.

Тож у добірці буде однойменний трек “Харків”.

Музикант з Харкова Олексій Копилов випустив пісню "Знайшлись".

"Ми з тобою знайшлись. Струною, війною, дивом
Не бажали, але збулись. Страшно, і так правдиво", - співає Олексій.

Олександр Тесленко (Teslenko) представив нову композицію “Ображайся”.

Пісня написана на вірш українського поета Василя Симоненка “Чому смуток з тобою поруч”.

“Уляна Дель Рей” - панк-гурт зі Львова та музичний проєкт стендап-коміка Миколи Капюшона (Микола Леськів).


Цього тижня гурт представив пісню “Лавки”.

Пост-фанк-гурт Granat Garden представили пісню “Білий безкрай”.

“Пісня про ілюзорність буття та про перманентний пошук сенсу.

“Білий Безкрай” - це нескінченність у просторі-часі, як у зовнішньому всесвіті так і у внутрішньому всесвіті свідомості людини.

Це композиція про безякісне матеріальне першоджерело що містить у собі весь спектр матерій, як білий колір містить у собі весь спектр трьох основних кольорів”, - розповіли музиканти про трек.

Постпанк-виконавець BaWN — 19-річний артист із Луцька. Alice Change – рок-виконавиця з окупованого Донецька. Цього тижня вийшов їх спільний трек «Тіні».


“Травень — місяць обізнаності про ментальне здоров'я в Україні та у світі, і в цій пісні йдеться про дві найбільш стигматизовані психічні хвороби. Це шизофренія та межовий розлад особистості, які об'єднані єдиним символом — тінями. Під тінями молоді виконавці мають на увазі два різні явища: слухові галюцинації при шизофренії та нав'язливі думки й імпульсивні дії при межовому розладі.

Ідея пісні виникла після розмови з другом, який хворіє на шизофренію. Він розповів, що до початку лікування біля нього нібито розмовляли тіні, причому про нього самого. BaWN запропонував Еліс долучитися до процесу, бо її творчість якраз спрямована на висвітлення теми ментального здоров'я. Цим треком артисти хотіли не романтизувати симптоми, а скоріше привернути увагу до тих, хто хворіє та потребує допомоги”, - розповідає про пісню видання volyn.tabloyid.com.

Співачка Схожа (Настя Мунтяну) представила чергову співпрацю з альтернативним рок-гуртом “Марний”. Нова пісня називається "Брат сестра".

Минулого місяця вони випустили спільну пісню “Заблукали”.

Столичний електропоп-гурт Gannababy презентував пісню “Ходжу гола”.

Трек про думки дівчини після розставання з хлопцем.

Golubenko (Давід Голубенко) та Agape випустили спільний трек “Де була ти?”.

“Де була ти? - трек про складність у відносинах. Часом, через рутину, ми не помічаємо, якою цінною може бути підтримка другої половинки”, - зазначають музиканти.

Фіналістка національного відбору Євробачення-2024 Anka випустила пісню No MakeUp.

“Все частіше артисти просять просто «НЮД» перед виходом на сцену і це додає образу дороговизни. Радію, що зараз час, коли цінується людина, особистість, душа, природність, і не потрібно ховатись за слоями гриму.

"No Makeup" — це гімн природної краси і внутрішньої сили, що нагадує нам про важливість бути собою і цінувати свою унікальність”, - йдеться в описі до відео.

В пісні поєднуються музичні стилі такі як Folk&Phonk в основі з народною лемківською піснею «Ой у саду ружа посаджена»

«Я хочу, щоб ця пісня надихала людей на впевненість у собі та нагадувала, що справжня краса виходить зсередини. Ми всі унікальні, прекрасні і саме в цьому наша сила. Не варто ховатись за сотнями слоїв гриму, справжня краса тільки з твого блиску в очах», - зазначила виконавиця.

Grandma's Smuzi — український гурт з Одеси, грає в жанрі хеві-метал та виконує кавер-версії відомих рок-хітів українською. Гурт заснований 9 жовтня 2019 року. Своєю метою виконавці називають надання нового звучання світовим рок-хітам, завдяки якісному виконанню. Серед пісень кавери на гурти та виконавців: Metallica, Red Hot Chili Peppers, Rammstein, Linkin Park, Guns N' Roses, Skillet, The Cranberries та інші.

Але цього року гурт активніше почав випускати власні пісні. В березні вийшла пісня “Амміак”.

Цього тижня вийшов трек “Нащадок ночі”.

“Танцюють коти” - це мабуть перший досить веселий трек Міши Правильного.

Цю пісню він записав разом зі своєю дівчиною ValeryBlahBlah.

Бахмутська альтрок виконавиця Ангеліна Полькіна (REDENGY) презентувала нову пісню про відчай, самотність і водночас про надію, про те, що треба побороти власні думки.

Трек називається “Звір”.

Гурт Ф.О.Г. представив пісню "Не спи".

"Доведено, що сон – це здоров'я… Адже людина під час нічного сну відпочиває від попередніх денних турбот і набирається сил для наступного дня. І це є правда! Але правда і в тому, що у більшості своїй люди, які «сплять» по життю, можуть в такий спосіб «проспати» все… Все! Як все своє життя, так і життя своєї країни!

Тому, наша нова пісня «Не спи!» - саме той посил, який ви всі мусите почути!", - зазначили музиканти. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую